Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ουρές με ηλικιωμένους έξω από τις τράπεζες – τους έδωσαν προτεραιότητα …





Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συναλλαγματικοί περιορισμοί και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους αρμόδιους να υπάρξει ψυχραιμία, ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να πάρει έστω και τα 300 ευρώ που δικαιούται. Στις ουρές των τραπεζών βρίσκονται κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίο δεν έχουν κάρτες της ATM. Την ίδια ώρα πολλοί πολίτες βρέθηκαν στις τράπεζες για να διευθετήσουν θέματα που αφορούν αποστολές χρημάτων σε φοιτητές, αλλά και άλλες υποχρεώσεις που έχουν.
Οι τράπεζες, άνοιξαν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι, και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 6 το απόγευμα. Στα υποκαταστήματα μπαίνουν οι πελάτες κατά 10άδα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δόθηκε από τον κόσμο στους ηλικιωμένους. Παρουσιάζονται κάποια προβλήματα όσον αφορά την αποδοχή επιταγών για εμπορικές συναλλαγές που το διάταγμα τους επιτρέπει, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ανέφερε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου και πρόσθεσε ότι θα δουν πως θα επιλυθούν τα προβλήματα.
Ερωτηθείς αν οι κάρτες της Λαϊκής Τράπεζας λειτουργούν κανονικά, ο κ. Δημητρίου είπε πως θεωρούν ότι οι κάρτες λειτουργούν κανονικά. «Οι κάρτες της Λαϊκής ισχύουν κανονικά, όπως ισχύουν και οι άλλες κάρτες», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Δημητρίου είπε ότι δεν ισχύουν περιορισμοί όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες φτάνει να υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο.
«Οι περιορισμοί που έχουν μπει είναι όσον αφορά την απόσυρση μετρητών που υπάρχει ο περιορισμός των 300 ευρώ ημερησίως», πρόσθεσε.
Η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας γνωστή ως G4 σε συνεργασία με την Αστυνομία, ανέλαβε την τήρηση της τάξης στα υποκαταστήματα των τραπεζών τα οποία επαναλειτουργούν σήμερα. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Αργυρού διευθυντής του κυπριακού παραρτήματος της G4,180 άτομα - προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκονται σήμερα στις τράπεζες για να βοηθήσουν να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα λόγω του αναμενόμενου κύματος πελατών οι οποίοι θα προτρέξουν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. Το προσωπικό της εταιρείας, είπε, θα είναι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών για τον έλεγχο των ουρών και θα είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία. «Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τους τραπεζικούς να νιώθουν ασφάλεια όπως και τους πελάτες», ανέφερε.
Η εταιρεία η οποία προσφέρει ήδη υπηρεσίες χρηματαποστολών θα προσφέρει από σήμερα μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης φύλακες για τις κυπριακές τράπεζες οι οποίες είχαν παραμείνει κλειστές πέραν της μιας εβδομάδας.


LIVE εικόνα από το ΡΙΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...