Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι δεξιοί «κομμουνιστές» θέλουν να πάρουν και τα σπίτια με συνοπτικές διαδικασίες



Τρόπους γρήγορου ξεπουλήματος των ακινήτων που οι Εφορίες πρόκειται να κατασχέσουν, επεξεργάζονται τούτη την ώρα τα υπουργεία γερμανίων Οικονομικών και αφρο..σύνης, με πιθανότερο σενάριο την δημιουργία ιστοσελίδας μέσω της οποίας θα δημοσιοποιούνται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι θα πολλαπλασιαστούν.

Οι εντολοδόχοι του ΥΠΟΙΚ είναι διστακτική με τα κέρδη που θα αποφέρουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, καθώς η αγορά ακινήτων έχει πέσει. Επίσης, πολλοί πλειστηριασμοί κηρύσσονται  άγονοι, με το Δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα. Όμως, εκτός από τη χαμηλή ζήτηση το πρόβλημα είναι και η ελλιπής ενημέρωσης, γι αυτό και τα δύο υπουργεία θα δημιουργήσουν αυτό το site για τους ενδιαφερόμενους.
Με βάση το υφιστάμενο νομικό καθεστώς οι φορολογικές αρχές μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. 
Μάλιστα στην περίπτωση χρεών προς το δημόσιο δεν υπάρχει και προστασία της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, όπως ισχύει για τα χρέη προς τις τράπεζες εφόσον το χρέος είναι έως 200.000 ευρώ.

Η ελάχιστη τιμή στην οποία, βάσει νόμου, μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο με πλειστηριασμό είναι η αντικειμενική αξία. Εφόσον η διαδικασία πλειστηριασμού κηρυχθεί άγονη μετά από τρεις πλειστηριασμούς, τότε ο ενδιαφερόμενος (στην περίπτωση αυτή το ελληνικό δημόσιο) μπορεί με αίτησή του προς το πρωτοδικείο να ζητήσει διόρθωση της τιμής προς τα κάτω προκειμένου να είναι δυνατή η πώληση σε τιμή κατώτερης της αντικειμενικής.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», δηλαδή μισθών και συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ), ενοικίων, καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτήσεων από πελάτες κ.ά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...