Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ξέρετε για ποιους αντιστασιακούς μιλάμε; Για αυτούς που τους έστειλε τα διπλώματα ο… Τσοχατζόπουλος.



Συνταγματικός κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ο νόμος 2643/1998, που προβλέπει την αναγκαστική τοποθέτηση των προστατευμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των παιδιών τους σε θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν τέκνο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, το οποίο τοποθετήθηκε «κατ' ανεπίτρεπτη μεταβολή της σύμβασης του» σε δυσμενέστερη θέση εργασίας παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε (αναπηρία τουλάχιστον 50%).

Κατ' αρχάς, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι σύμφωνες με τα άρθρα 4 (ισότητα) και 21 (προστασία της εργασίας και της οικογένειας) οι διατάξεις του Ν. 2643/1998, που προβλέπουν ότι όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αλλά και τα παιδιά τους, αποτελούν ιδιαίτερη και αυτοτελή κατηγορία προστατευόμενων προσώπων.

Η υπαγωγή αυτής της κατηγορίας προσώπων στην προστασία του νόμου, σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, αποτελεί «υλοποίηση της υποχρέωσης του κράτους να επιδεικνύει μέριμνα για την προστασία της οικογένειας και του δικαιώματος προς εργασία» (άρθρο 21 του Συντάγματος). Η προνομιακή αυτή αντιμετώπιση των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και των τέκνων τους, συνεχίζει ο Άρειος Πάγος, «αποτελεί αναγνώριση της Πολιτείας για την προσφορά τους» και η αντιμετώπιση αυτή δεν αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος).

Την ίδια στιγμή, οι δικαστές έκριναν ότι είναι συνταγματικές και οι διατάξεις του Ν. 2643/1998 που προβλέπουν την προστασία των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και των παιδιών τους.

 

154 εκ. σε 40.000 αντιστασιακούς/ανάπηρους πολέμου σχεδόν 70 χρόνια μετά τηνκατοχή...(πίνακες με ανήλικους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...