Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Από τα…34 δις που δήθεν πήρε ο Πινόκιο , δίνει μόνο το ένα, και …πανηγυρίζει.



Την απόλυτη ικανοποίηση του εξέφρασε από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ο γερμανοδουλος  Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος που θα βάζει χέρι και στις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε …ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, και πως αύριο θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ για 1200 εφάπαξ, στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας.
Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθούν χρήματα για επιστροφή ΦΠΑ, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς και παροχές υγείας.
Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε επίδομα θέρμανσης, επιχορήγηση στον ΕΟΠΠΥ, να δώσουμε τα λεφτά που έπρεπε στο επικουρικό ταμείο του αστυνομικού προσωπικού
και να αποδώσουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που κάποια στιγμή κινδύνευσαν, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις. Όσοι από εδώ και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν μέχρις ότου λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους, άμεσα, κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού.

Όλα αυτά μαζί, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι, τουλάχιστον, 1 δισ. ευρώ καινούργια ρευστότητα που θα δοθεί στην Αγορά. Είναι χρέη του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...