Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η χαμένη τιμή της…. ψευτοπολιτικής.



Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε στο πόστ  Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΞΕΦΤΊΛΑ. Σε ειδικό λογαριασμό η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης. Ότι επόμενη δόση του δανείου αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel που συνήθως επιβεβαιώνεται,
θα καταβληθεί μεν στην Αθήνα, αλλά…..τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές, και με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι, και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει.
Σήμερα έρχεται το βρωμοΠΑΣΟΚ να επιβεβαιώσει το σημείωμα που εστάλη, στην κυβέρνηση από το Βερολίνο και στο οποίο γίνεται λόγος για τη δημιουργία ειδικού, δεσμευμένου λογαριασμού, που θα κατατίθενται οι δόσεις των δανείων και θα ελέγχεται από τους πιστωτές της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα διότι, σύμφωνα με κύκλους του Κινήματος «κάποιοι αμφισβητούν» ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε το θέμα, καθώς και ότι το θέμα το έθεσε ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη, όπου και συζητήθηκε.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απέδιδαν τη δήλωση του κ. Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» ακριβώς στην απαίτηση να μην ασκείται η δημοσιονομική πολιτική από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό και για να περισώσει την όποια αξιοπρέπεια του έχει απομείνει  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, τόνισε σε αυστηρό ύφος τα εξής: «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα»
Πρακτικά η τρόϊκα επανέφερε  το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται και η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους από τους ξένους. Όπως συνέβαινε την περίοδο 1941-1944, στην Κατοχή και είχε εφαρμοστεί το 1897 από τις μεγάλες δυνάμεις.  Ο δεύτερος λογαριασμός θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον οποίο  θα καταλήγουν και τα έσοδα από τις πωλήσεις των υδρογονανθράκων, αλλά και των κοιτασμάτων χρυσού, ως εγγύηση για την αποπληρωμή των χρεών!
Πρόκειται για κανονικό καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου με υποθήκευση του φυσικού πλούτου μιας χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...