Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μια ζωή ροζουλί καραγκιόζης δεν ήταν ο Παπαδημούλης; Τι περιμένατε.



Kαι όμως. Η «αμαρτωλή» Siemens μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε στην πολιτική ζωή του τόπου και μετά τον υποτιθέμενο συμβιβασμό με το Ελληνικό δημόσιο και την υπόσχεση για την χρηματοδότηση σεμιναρίων κατά της διαφθοράς,  είναι χορηγός σε συνέδριο για την ανάπτυξη και την ενέργεια. Στο συνέδριο αυτό που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους εκτός από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου και βουλευτές συγκεκριμένων κομμάτων όπως ο πρώην Υφυπουργός ΠΕΚΑ και Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, η Νίκη Φούντα, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος μάλιστα κατ επανάληψη είχε καταγγείλει τόσο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens χαρακτηρίζοντας τον «τεράστιο σκάνδαλο» ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου με ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για την απόσυρση της τροπολογίας για την Siemens «τα κάνατε επάνω σας και αποσύρατε την τροπολογία».
Η δε ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της είχε καταγγείλει επίσης την συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο συνέδριο μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του nocomments δεν έχουν κληθεί εκπρόσωποι ή βουλευτές κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με πρόσχημα σε κάποιες από τις περιπτώσεις ότι οι αρμόδιοι τομεάρχες τους δεν είναι μέλη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στους χορηγούς του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» περιλαμβάνονται η Δημόσια επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ), τα ΕΛΠΕ, η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo, ενώ βασικοί υποστηρικτές είναι η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), η Siemens και οι δικηγορικές εταιρείες KGDI και Norton Rose.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...