Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αφού θέλετε τον… Λυκουρέντζο.. αν είναι δυνατόν υπουργό ,φάτε τον στην …μάπα.


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση,  του γερμανοδουλου υπουργού παραΥγείας  Αν. Λυκουρέντζου με τους εκπροσώπους της Τρόικας, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε σχέση με την εκταμίευση της δόσης.

Όπως έγινε γνωστό, λίστα με περικοπές 950 εκατ. ευρώ στην Υγεία παρουσίασαν στην τρόικα για να την καλοπιάσουν  ο Λυκουρέντζος  και ο αναπληρωτής Σαλμάς.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε διπλασιασμός της συμμετοχής, από 15% σε 30% των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, στις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια.

Νέα λίστα θα παρουσιαστεί την Τρίτη στην τρόικα.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, μετά την τρίωρη συζήτηση-ενημέρωση  που είχαν ο Λυκουρέντζος και ο  Μ. Σαλμάς με την τρόικα. Η ελληνική πλευρά δήθεν επιμένει στην αρχική της θέση να αναγράφεται δίπλα στη δραστική ουσία και η εμπορική ονομασία του φαρμάκου για να μπορεί ο γιατρός να προτείνει το σκεύασμα που ταιριάζει σε κάθε ασθενή, Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, είναι πιθανόν να βρεθεί …κοινός τόπος, δηλαδή να ικανοποιηθεί η τρόικα  και σε αυτό το ζήτημα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τους καλοπιάσει παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας έναν κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στον χώρο της υγείας για το 2013.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:
- 150 - 200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται).
- 300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί μεθαύριο Τετάρτη
- 100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων
- 150 εκατ. ευρώ, από τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία
- 200 εκατ. ευρώ, από την αλλαγή του κανονισμού των παροχών του ΕΟΠΥΥ, και τον διπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων για νοσηλεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, από 15% σε 30%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...