Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοκλασάτους πολιτικούς περιλαμβάνει η …λίστα; η μόνο την...μαρίδα .Τον…. Παπαντωνίου θα τον έχει;



Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η οποία εδώ και μερικές εβδομάδες προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό σύστημα. «Όταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί "ξεχάστηκε" η λίστα»... σημειώνουν χαρακτηριστικά οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι έρευνες για τη λίστα που περιλαμβάνει 1.991 φυσικά πρόσωπα και ήταν «ξεχασμένη» στο υπουργείο Οικονομικών από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται από δύο ανεξάρτητα κέντρα.

Το ένα είναι στο ΣΔΟΕ, όπου μια ομάδα πέντε στελεχών της υπηρεσίας εξετάζει από φορολογικής πλευράς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ, από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να φεύγουν τα πρώτα «μπιλιετάκια» προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Το δεύτερο κέντρο που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ είναι αυτό των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Η έρευνα τους επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι είτε επώνυμοι, είτα τα χρήματα που διαθέτουν είτε δεν δικαιολογούνται καθόλου από τις δραστηριότητές τους, είτε θεωρούν πως κρύβεται από πίσω τους κάποιος τρίτος.

Η έρευνα αυτή που είναι και η πιο ουσιαστική, διεξάγεται πολύ προσεκτικά και σε βάθος.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, είναι μεταξύ άλλων:

- Σύζυγος πρώην υπουργού

- Πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου


- Παιδιά γνωστού εκδότη


- Θείος κορυφαίου πολιτικού


- Πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της Proton Bank


- Πολύ γνωστός επιχειρηματίας


- Έλληνας επιχειρηματίας που πούλησε την καλή εποχή τις επιχειρήσεις του έναντι μεγάλου ποσού


- Κόρη γνωστού τραγουδιστή


Μάλιστα οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις συγκεκριμένες, αλλά και άλλες περιπτώσεις που προκύπτουν από τη λίστα, πιθανόν κρύβονται διαδρομές μαύρου χρήματος, ξέπλυμα ή και πολιτικό χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...