Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αλβανοί καίνε την Ζάκυνθο


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, μετατρέποντας πλέον τις ενδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δράση εμπρηστών στο νησί, βεβαιότητα. Οι τέσσερις πυρκαγιές που έκαιγαν στο κέντρο του νησιού εδώ και δύο 24ωρα έχουν ενωθεί πλέον σε ένα ενιαίο μέτωπο, με κατεύθυνση Νοτιοδυτικά προς τη θάλασσα. Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, και αφήνουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα. Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είπε ανοικτά ότι υπάρχουν αποδείξεις εμπρησμού και για τον λόγο αυτό συμμετέχει στις έρευνες και η ΕΥΠ!
Σήμερα ξέσπασαν με μικρή χρονική διαφορά δύο νέες πυρκαγιές, στα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στο Κορακονήσι και στα βόρεια της Ζακύνθου στις Άνω Βολίμες. Σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ εικάζεται πως αυτή είναι μία τακτική των εμπρηστών για να διασπαστούν σε εκ διαμέτρου αντίθετες αποστάσεις οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επί του παρόντος δεν εκφράζεται κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα, η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών με την συμμετοχή πλέον και της ΕΥΠ. Παράλληλα, στο άλλο πολύπαθο και εξίσου ύποπτο μέτωπο της Χίου, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στις αναζωπυρώσεις, ώστε αύριο που εξασθενούν οι άνεμοι, οι ρίψεις νερού από αέρος να είναι καταλυτικής σημασίας.

"Επιστρατεύει" την ΕΥΠ ο Δένδιας για τους εμπρησμούς σε Χίο και Ζάκυνθο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...