Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τώρα που τους έβαλαν όλους… καταργεί τους διορισμούς.


Με απόφαση του Σαμαρά θεσμοθετείται η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους μετά από τους προκλητικούς διορισμούς Γ.Τραγάκη και Β. Πολύδωρα, χωρίς όμως να έχει αναδρομική ισχύ. Δηλαδή όσοι βολεύτηκαν …βολευτήκαν.  
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους».

Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί διόριζαν «από πόρτες και παράθυρα» στη Βουλή συζύγους, αδέλφια, παιδιά και ανίψια. Στη Βουλή δουλεύει το ένα τρίτο των υπαλλήλων και τα δύο τρίτα είναι "προύχοντες" γιοι, θυγατέρες, ανίψια ,μπατζανάκηδες κουνιάδοι και όλο το συναπάντημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...