Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Aυτάαααα είναι λεφτάαα


Το spirospero.gr, προβαίνει σήμερα σε μια μεγάλη αποκάλυψη η οποία θα προκαλέσει πονοκεφάλους σε όσους πήραν μίζες από τα Ρωσικά οπλικά συστήματα, που προμηθεύτηκε η Ελλάδα από τη δεκαετία του '90 έως σήμερα.
Είναι τα αντίγραφα των επιταγών με τις οποίες φέρεται ότι πληρωνόντουσαν οι μίζες, κυρίως των TOR-M1.
Πολλές από τις επιταγές αυτές βρίσκονται στη δικογραφία για τις μίζες στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο ανακριτής κ. Μαλής κατόρθωσε να ανοίξει με δικαστική συνδρομή τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σύρου μεγαλοεπιχειρηματία και εμπόρου όπλων, Φουάντ αλ Ζαγιάντ, τον οποίο ο εξάδελφος του Άκη Νίκος Ζήγρας, τον κατονομάζει στη συμπληρωματική απολογία του.
Τις επιταγές αυτές που φέρονται ότι είναι πληρωμές μιζών, τις εξέδιδε ο κ. Ζαγιάντ και τις εισέπραττε άλλο πρόσωπο, με δύναμη στην Κύπρο, αλλά ο «εισπράκτορας» υπέγραφε με δυσανάγνωστη υπογραφή. Ο Ζαγιάντ εξέδιδε τις επιταγές με αποδέκτη τον εαυτό του, «εμού του ιδίου», και ο «εισπράκτορας» τις εισέπραττε με μία δυσανάγνωστη υπογραφή.
Οι επιταγές της μίζας όπως τις χαρακτηρίζουνε δικαστικοί κύκλοι, είναι πάνω από εκατό, με διάφορα ποσά η καθεμία από 400.000 ευρώ έως 5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιταγές αυτές και η κατάληξη των χρημάτων (ποσά και πρόσωπα) είναι το κύριο αντικείμενο που εξετάζει ο Ρώσος απεσταλμένος στη Λευκωσία, ο επονομαζόμενος «χοντρός».
Το spirospero.gr μετά από έρευνα πολλών ημερών , εδώ και στη Λευκωσία κατόρθωσε να γίνει κάτοχος των περισσοτέρων φωτοτυπημένων στελεχών, αυτών των επιταγών και αρχίζει τη δημοσίευση ανά τακτά διαστήματα.
Η σημερινή επιταγή που αποκαλύπτουμε είναι μία από τις εκατό και θα προκαλέσει την «αγανάκτηση του χοντρού» ο οποίος είχε ζητήσει από τους συνομιλητές του « να μην γίνει καμία διαρροή ώσπου να ολοκληρώσει το έργο του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...