Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πότε ρε σαχλαμάρα σπούδασες πληροφορική; Oταν …δεν υπήρχε;


Πριν ξεκινήσει πιάστηκε …ψεύτης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ αναλαμβάνει ο οικονομολόγος κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, αντικαθιστώντας τον κ. Γιάννη Σπανουδάκη, που έχει λειτουργήσει επί 32 χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας, ως εξωτερικός σύμβουλος, έχει μελετήσει και υλοποιήσει μεγάλα έργα μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει συνεργασθεί με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λέει ότι η κύρια ειδικότητά του είναι η πληροφορική και η οργάνωση των επιχειρησιακών διαδικασιών, αλλά δυστυχώς για αυτόν ,δεν του βγαίνουν οι ημερομηνίες, διότι όταν σπούδαζε αφού όπως λέει γεννήθηκε  Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, δεν υπήρχε ούτε πληροφορική ούτε κομπιούτερς. Μάλλον τον έβαλαν μέχρι να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ.
 Ο ίδιος λέει πως είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει κάνει μετεκπαίδευση στο Professional Education Division της Arthur Andersen-Chicago.
Ξεκίνησε την καριέρα του, το 1979, στην Arthur Andersen ως ελεγκτής (auditor) και γρήγορα εντάχθηκε στον κλάδο των Συμβούλων Επιχειρήσεων. Στην Andersen ήταν επί 13 χρόνια (1984 - 1997) μέλος της διοικητικής ομάδας, ως ανώτατος διευθυντής. Το 1991 ίδρυσε το ελληνικό γραφείο της Andersen Consulting (σήμερα ονομάζεται Accenture). Τη διετία 1998 -1999, συνεργάσθηκε με την Ernst & Young ως Partner επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Συνεργάσθηκε ως σύμβουλος με πάρα πολλές μεγάλες ελληνικές Τράπεζες αλλά και με οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της κεντρικής Κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...