Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο μαυραγοριτισμός ζει και βασιλεύει από τον Καπράλο ;


Ο πρόεδρος της ''Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής'', Σπύρος Καπράλος, κατηγορείται για ανάμιξη σε πώληση εισιτηρίων Ολυμπιακών αγώνων στην ''μαύρη αγορά''!...
Στο εξωτερικό έχει δημιουργηθεί σάλος, εδώ ..πέρα …βρέχει.

Ο Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων για τους ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Σύμφωνα με μια σειρά εκθέσεων στην εφημερίδα Sunday Times, αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του με τον Marcus Evans, μια βρετανική επιχείρηση πώλησης εισιτηρίων με μαγνητοσκοπημένη την μυστική συνάντηση από δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας. Η έρευνα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι κάποιες θέσεις για τα μεγαλύτερα γεγονότα  πωλήθηκαν μέχρι και 10 φορές την αξία τους.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της. 
Ανέφερε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων για τους Αγώνες είχαν ανατεθεί στον Μάρκο Έβανς μεσω διεθνούς διαγωνισμού, και με  «πλήρη διαφάνεια» και  νομική διαδικασία. "Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει ζήτημα για τη δημιουργία μιας« μαύρης αγοράς »από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δεν αγόρασε τα εισιτήρια, .

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι ο Marcus Evans, κέρδισε την προσφορά με € 300.000, ένα ποσό 10 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσό της προσφοράς που πραγματοποιήθηκε για το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνου , και ποσό αυτών των χρημάτων κατανέμεται αποκλειστικά" για  την προετοιμασία των ολυμπιακών αθλητών ... διότι λόγω των οικονομικών συνθηκών, το κράτος σταμάτησε να χρηματοδοτεί την Ολυμπιακή προετοιμασία ".

Η'' Sunday Times'', όμως, έχει  αναρτημένο στην ιστοσελίδα της βίντεο των μυστικών πληροφοριοδοτών με διαπραγματεύσεις από τον  Καπράλο.
Σε απάντηση για το βίντεο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατηγόρησε την'''' Sunday Times, ότι οι δημοσιογράφοι της κάνουν παραβίαση όλων των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας διότι  προσποιούνταν  ότι είναι οι εκπρόσωποι της εταιρίας πώλησης εισιτηρίων. «Η όλη συζήτηση αφορούσε την Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014," δήλωσε στην ανακοίνωση της . "Η καταγραφή βίντεο έγινε με κρυφή κάμερα, με παραπλανητικό τρόπο, ενώ η δημοσίευση των δηλώσεων του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος ήταν αποσπασματικές και ένα συνονθύλευμα των απαντήσεων, και γίνεται με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι συντάκτες της άρθρο. "

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς ότι Καπράλος ζήτησε από τον Sebastian Coe, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Λονδίνου 2012, για επιπλέον εισιτήρια. Η ελληνική επιτροπή ΣτΕ είπε «άμεση και κατ 'αντίφαση" των ισχυρισμών αυτών παρέχεται μια σαφή απάντηση.

Δεκάδες χώρες εμπλέκονται.
Οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που διώκονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Σύμφωνα με
την  The Telegraph, , υπάρχουν  κατηγορίες για 54 χώρες, περισσότερες δηλαδή από το ένα τέταρτο από αυτές που θα διαγωνιστούν στο Λονδίνο, και αντιπροσωπεύουν το σοβαρότερο πλήγμα στη φήμη της ΔΟΕ σε σχέση με το σκάνδαλο Σολτ Λέικ Σίτι .

Τον Μάιο, ο Volodymyr Gerashchenko,  γενικός γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας παραιτήθηκε αφού γυρνούσε  στο Λονδίνο  προσφέροντας εισιτήρια για πώληση στη μαύρη αγορά, και βιντεοσκοπηθηκε  από το BBC να προσφέρει προς πώλήση 100 εισιτήρια αξίας αρκετών χιλιάδων λιρών σε μια μυστική δημοσιογράφο που παρίστανε τον πωλητή.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΔΟΕ το 12% των εισιτηρίων για το Λονδίνο το 2012, περίπου 1,2 εκατομμύρια, διανέμονται σε συμμετέχουσες  χώρες προς πώληση σε φιλάθλους  στο έδαφός τους αλλά καταλήγουν αλλού

Είναι ενάντια στους κανόνες να πωλούν εισιτήρια σε άτομα εκτός της χώρας τους. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και υπηρεσίες για τα εισιτήρια και προφανώς είναι πρόθυμες να το πράξουν . Μερικά από αυτά προσφέρονται  και 10 φορές ως προς την ονομαστική αξία, καθώς και  100% για τον τελικό, το πιο πολύτιμο εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων,

Σύμφωνα με το
Forbes, η έκδοση εισιτηρίων είναι από τα προβλήματα μαστίζουν τους διοργανωτές του Λονδίνου για μήνες, με πολλά παράπονα για δυσεπίλυτα προβλήματα και την αδυναμία να αντιμετωπίσει με μεγάλη ζήτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...