Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ένα νεφρό πουλιέται κάθε ώρα κατά μέσο όρο.


Καλά τα λέει η Guardian αλλά ας κάνει ρεπορτάζ να δει πόσοι λαθρομετανάστες που δεν έχουν προστασία  …τεμαχίζονται στην Ιταλία μετά την αποβίβαση τους από την γραμμή της  Πάτρας. Όποιος ….μεμονωμένος τολμήσει να πάει  καταλήγει …ανταλλακτικά  

Το παράνομο εμπόριο οργάνων είναι πλέον ανεξέλεγκτο, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιοποιήθηκαν στην Guardian. Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις παρεμπορίου ανθρώπινων οργάνων γίνονται κάθε χρόνο, αριθμός που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε πάνω από μια επεμβάσεις την ώρα.
Η αύξηση αυτής της παράνομης δραστηριότητας, εκτιμάται ότι συνδέεται με την αυξανόμενη ζήτηση για μεταμόσχευση νεφρών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει να κάνει με τα συχνότερα κρούσματα διαβήτη και άλλων ασθενειών.
Οι ασθενείς που αγοράζουν "παράνομο" μόσχευμα, μπορεί να πληρώσουν και πάνω από 200.000 δολάρια για ένα νεφρό το οποίο "πουλήθηκε" από τον δότη για μόλις 5.000 δολάρια. Οι συμμορίες αυτές, δρουν κατά βάση στην Κίνα, το Πακιστάν και την Ινδία και εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.
"Η παράνομη διακίνηση οργάνων, είχε σημειώσει πτώση την περίοδο 2006-07, ενώ είχε υπάρξει αισθητή μείωση στον "μεταμοσχευτικό τουρισμό" δήλωσε ο Λουκ Νοελ, γιατρός και ανώτερο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "Το εμπόριο μπορεί να αυξηθεί και πάλι. Υπήρξαν πρόσφατα ενδείξεις ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για μεταμοσχεύσεις και το κέρδος από αυτές τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...