Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το Economist θεωρεί δεδομένο την συγκυβέρνηση .



Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχεδια. Εαν δεν το κάνουμε, να μην έχουμε παράπονο για τα όποια αντιλαϊκά μέτρα θα πάρουν μετά τις εκλογές. Ψηφίστε οποιονδήποτε εκτός από τους δυο ξεπουλημένους, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη, εκτιμά το περιοδικό Economist, το οποίο χαρακτηρίζει ως άσκοπες και άκαιρες τις εκλογές στην Ελλάδα.
Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και «βλέπει» προειδοποιήσεις για τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Το περιοδικό Economist, επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία όπως γράφει θα στερήσει από την ελληνική οικονομία 30 εκατ. Ευρώ ενώ κρίνει ως ανεδαφικές τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του, λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα.

Σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τη μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει και επιπλέον υπογραμμίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν.
Η Νέα Δημοκρατία αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει το περιοδικό, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.

Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το περιοδικό, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος, παρόλο που ο ίδιος, όπως προσθέτει ο Economist, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...