Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή πολιτική καριόλα


Ένα πλήρες πρωινό γεύμα με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς, φρούτα, περίμεναν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς να διανεμηθεί στα 18 σχολεία της Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει από τα τέλη Ιανουαρίου το υπουργείο Παιδείας με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τελικά αυτό που μοιράζεται στα παιδιά εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτι πιο «λάιτ»: ένα... τοστ (με μαύρο ψωμί) βραστή γαλοπούλα και τυρί γκούντα . Το κολατσιό μάλιστα δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία. Η ξεφτιλισμένη υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου που είχε δηλώσει στη Βουλή στις 30 Ιανουαρίου: «Είμαστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι για να δώσουμε το πρωινό σ' αυτά τα παιδιά που θα περιλαμβάνει γάλα με δημητριακά, μπισκότα, φρούτα και σάντουιτς». Ο σχεδιασμός ήταν η διανομή να γίνει μέσω των σχολικών κυλικείων με δαπάνες του ΕΣΠΑ.

Δικαιολόγησε την φαρσοκωμωδία λέγοντας ότι αποφασίστηκε να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές»….. και για να προστατέψουμε την υγεία τους δεν τους δίνουμε …τίποτα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πουτανα σκυλοεβραια να σαπισει το μουνι σου και να πεφτει κομματια,να ψοφησουν τα παιδια σου πρωτα και να σερνεσαι να τα βλεπεις,πουστη θεε αν υπαρχεις σε γαμαω και σενα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...