Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τα 21αρχολαμόγια που ήθελαν να πουλήσουν τον Υμηττό καταδικάστηκαν .Πόσοι θα μείνουν όμως ..μέσα; …KANENAΣ. Στην ….Ελλάδα είμαστε.


Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο …γνωστός Αλέξανδρος Λυκουρέζος (για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50), από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους για την υπόθεση καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή στη Γλυφάδα, με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά, οι 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν οι εξής:

Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Μαρία Σοφού, Αθηνά Τσατσαρώνη.

Οι δικηγόροι: Γιώργος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδορίκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας, Πέτρος Σφαλακάτος.

Ο μηχανικός: Θωμάς Παλαιογιάννης.

Οι επιχειρηματίες: Τζον Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου και η σύζυγός του, Αγγελική Χριστοδουλάκη.

Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαΐτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γιώργος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι είναι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός και ιδιώτες, οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν αδικήματα, όπως απάτη εις βάρος του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε αυτά, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/ 1950 περί καταχραστών Δημοσίου.

Το δικαστήριο με την απόφασή του καταδίκασε τα 21 πρόσωπα είτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είτε κατά μετατροπή του, είτε για ορισμένες από τις πράξεις που τους είχαν αρχικά αποδοθεί. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου εις βάρος του Δημοσίου.

Ύστερα από 1,5 χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Αθανασίου, είχε προτείνει στην αγόρευσή του να καταδικαστούν όλοι οι κατηγορούμενοι πλην ενός για την υπόθεση της παράνομης αγοραπωλησίας της επίμαχης έκτασης στη Γλυφάδα.

Για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο είχε ζητήσει να καταδικαστεί με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Να σημειωθεί ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, όταν εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που έφερε την υπογραφή της Αντωνίας Ηλία, που «άναβε» το πράσινο φως για τις μετεγγραφές συμβολαίων, προκειμένου να πωληθεί η επίδικη έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...