Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πετούν το μπαλάκι στον…. Επίτροπο Παπαδήμο


Το real.gr, παραθέτει τους διαλόγους μεταξύ τρόικας και του υπουργού ανεργίας Κουτρουμάνη αλλά δεν καταλαβαίνουμε την επίσκεψη τους, αφού ο χοντροΒενιζέλος στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε στο Μαξίμου την προηγούμενη Πέμπτη είχε τονίσει πως το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού θα το χειριστεί ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Κουτρουμάνης είπε μετά την συνάντηση πως το θέμα είναι πλέον πολιτικό και έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα θέματα που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Κάτι τέτοια βλέπουν οι Γερμανοί και θέλουν η Ελλάδα, να εκχωρήσει και συνταγματικά την εθνική κυριαρχία του προϋπολογισμού και των δαπανών στην ευρωζώνη... σε "Επίτροπο προϋπολογισμού", για να συναινέσουν να δωθει η δεύτερη δανειοδότηση των 130 δις € , σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που παραθέτουν οι Financial Times.


Γ. Κουτρουμάνης: «Δεν μπορούμε να κόψουμε 13ο και 14ο μισθό».

Τρόικα: «Έχετε υψηλότερο κατώτατο μισθό από πολλές δυτικές και ανατολικές χώρες. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα. Κάντε κάτι τώρα».

Γ. Κουτρουμάνης: «Έχουν κουτσουρευτεί οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν αντέχουν άλλο οι εργαζόμενοι, δεν γίνεται να κοπεί το δώρο των Χριστουγέννων και ο 14ος μισθός, θα βουλιάξουμε στην ύφεση και μαζί της θα βουλιάξουν και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τρόικα: «Δεν αρκούν αυτά, πάρτε όλα τα μέτρα που σας έχουμε προτείνει. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι για να γίνει ανταγωνιστική η χώρα σας θα πρέπει οι μισθοί να προσεγγίσουν αυτούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας».

Γ. Κουτρουμάνης: «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, δεν γίνεται σ΄ αυτή τη χώρα, δεν συμφωνούμε, το θέμα πλέον είναι πολιτικό. Αυτά που μας ζητάτε είναι σαν να μιλάτε για άλλη χώρα, για άλλη Ελλάδα».

Τρόικα: «Οι ανατολικές χώρες, που είναι γείτονές σας έχουν χαμηλό μισθολογικό κόστος και σας ανταγωνίζονται».

Γ. Κουτρουμάνης: «Πρόκειται για μια συνταγή διάλυσης της κοινωνίας, αμφίβολης αποτελεσματικότητας»

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν αμετακίνητοι από το υπουργείο, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν με επιτακτικό τρόπο από τον υπουργό μέσα στις επόμενες μέρες να έχουν αποφασιστεί:

• Μειώσεις κατώτατων μισθών

• Περικοπή σε 13ο και 14ο μισθό

• Κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες

• Αλλαγές στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

• Μείωση των επικουρικών συντάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...