Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Για πόσο διάστημα θα είναι ακόμα …εισαγγελείς;


Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών της για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ. Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, και ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου, ζήτησε να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία και θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που δεν είναι βουλευτής και μπορεί άνετα να καθίσει στο σκαμνί, αλλά και μελών της τότε κυβέρνησής.
Πόλεμο όμως εναντίον των ΠΕΠΟΝΗ- ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ έχει κηρύξει ο κατά τα λοιπά προστάτης της δικαιοσύνης Καραγκιοζο-Παπαϊωάννου, μετά την γνωστοποίηση του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, με το οποίο ουσιαστικά τίθενται για δεύτερη φορά στο αρχείο οι καταγγελίες των δύο αντεισαγγελέων Εφετών, λέγωντας ότι Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους», και χαρακτηρίζει τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων. «ατεκμηρίωτες και ουσιαστικά αστήρικτες»

Στην όλη υπόθεση έκανε… παρέμβαση και ο Παπανδρεομούτσος ΜΠΕΓΛΊΤΗΣ λέγοντας…. «Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας. Δηλαδή κατά τον γραφικό Μπεγλίτη η Δικαιοσύνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ.
Κατ’ αυτούς, οι πολιτικοί είναι τελείως ανεξέλεγκτοι και κάνουν ότι γουστάρουν, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν! Η δικαιοσύνη , προφανώς, είναι μόνο για το λαουτζίκο.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Δηλαδή δίνει εντολή στον Άρειο πάγο να τους παύσει. Μέχρι εκεί φτάνει το θράσος του.
Στην όλη υπόθεση παρέβη και ο Ψυχάρης που βάζει στο… σκαμνί τον προδότη ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γράφοντας… Επειδή έξεστι Κλαζοµενίοις ασχηµονείν – δηλαδή οι κατ' επάγγελµα δηµοκράτες όταν τρίζει η καρέκλα τους, είτε όταν διαφαίνεται στο βάθος του τούνελ η Νέµεσις, επιδίδονται σε ύβρεις και συκοφαντίες Κάθε υγιής παράγων της πολιτικής ζωής έχει την ιστορία του και στηρίζεται συνήθως στα εισοδήματα του. Στην περίπτωση τη δική µας, οι εφημερίδες έχουν έσοδα ιδιωτικά (δηλαδή όποια ώρα θέλει ο πολίτης δεν δίνει το ευρώ του). Τα κόµµατα έχουν τις δικές τους δηλωµένες και αδήλωτες πηγές – και πάντως δεν δίνουν δεκάρα για τις εφηµερίδες, που τις θέλουν πιστές θεραπαινίδες της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος του πρίγκιπος Γ’. Όταν φθάνει η ώρα της κρίσεως οι αποτυχηµένοι, κατά κανόνα, επιτίθενται στα Μέσα Ενημερώσεως (για όλα φταίει το Μέγα Τσάνελ, οι εκδότες, οι καναλάρχες, οι διαπλεκόµενοι κ.λπ. κ.λπ.).

Ενώ όλοι οι κατ’ επάγγελµα κατήγοροι είναι αθώοι. Εως ότου καταδικασθούν…

H ουσία είναι πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, και αν…. ζοριστούν θα διαλύσουν την βουλή προς ….εκλογές. Άλλωστε το έχουν… ξανακάνει .


1 σχόλιο:

filip είπε...

POLY KALA SXOLIA KAI REPORTAZ EPITELOYS NA KAI MIA SELIDA POY TA LEH ME TO ONOMATOYS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...