Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χέρι-χέρι ήταν οι δυο… μεγαλοκαταθέτες



Σε περίπου 54 εκατ. ευρώ ανέρχονται τραπεζικοί λογαριασμοί του φερόμενου ως εγκεφάλου της μαφίας Θεσσαλονίκης, επιχειρηματία και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΛΑΟΣ, Μάρκου Καραμπέρη.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εναντίον των μελών των 4 εγκληματικών οργανώσεων που λυμαίνονταν τη συμπρωτεύουσα.
Ειδικότερα, το διάστημα 2004-2010 ο Μ. Καραμπέρης διέθετε 8 λογαριασμούς στην τράπεζα ProBank που ξεπερνούσαν τα 40.000.000 ευρώ.
Επίσης λογαριασμούς ύψους 2,5 εκατ. ευρώ διέθετε στη Marfin, ενώ καταθέσεις του βρέθηκαν και σε λογαριασμούς της Τράπεζας Πειραιώς της Eurobank και της Εθνικής.
Ξέπλυμα μέσω του ΟΠΑΠ
Μεγάλο μέρος των χρημάτων, που προέρχονταν από την τοκογλυφική δραστηριότητα του Μ. Καραμπέρη, φαίνεται να ξεπλένονταν μέσα από τα… τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.
Έτσι, το διάστημα 2005-2010 εμφανίζεται να έχει κερδίσει σε περισσότερα από 2.000 δελτία(!) τα κέρδη, που φαίνεται να εισέπραξε, ενώ τα συνολικά κέρδη που φαίνεται να έχει εισπράξει, ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 4.432.480 ευρώ.
Το εκπληκτικό είναι, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναγράφονται στα τυχερά δελτία, ο ίδιος εμφανίζεται σε αρκετές περιπτώσεις να καταθέτει ή να εξαργυρώνει πολλά δελτία σε διάφορα πρακτορεία, την ίδια, ωστόσο, χρονική στιγμή.

Στο μεταξύ μαθαίνουμε οτι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να επανέλθει ψυχολογικά από το σόκ ,διότι μέσα στα πλάνα του ήταν, και η….βουλευτοποίηση του αρχιτοκογλύφου με ότι αυτό συνεπαγόταν από οικονομικής απόψεως για το…. ταμείο του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...