Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη σκανδαλάρα η δήθεν πώληση των Airbus


Στην πώληση τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300 στην εταιρεία Apollo Aviation Group προχώρησε το ελληνικό Δημόσιο μετά από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Ποια είναι η Apollo; Θυγατρική της εταιρίας Sciens Capital Management που ανέλαβε την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του δημοσίου επί των αεροσκαφών. Ποιος είναι πρόεδρος στην εταιρία; ο κ. John P. Rigas .Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Έχει απασχολήσει τον Ελληνικό τύπο και τα σκάνδαλα της PROTON .Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μυστήριο με τρεις offshore εταιρείες και ένα δάνειο που χορήγησε η Proton (Του Τασου Tελλογλου) , και δείτε τι γράφει και το ΤΟ ΒΗΜΑ… ∆άνεια υπερ-εξπρές µε διάτρητες διαδικασίες έχουµε και στην περίπτωση της χρηµατοδότησης του επενδυτικού οµίλου Sciens του επιχειρηµατία κ. Γιάννη Ρήγα, όπου η κυρία Βασιλική Αθανάσογλου, σύζυγος του τότε διευθύνοντος συµβούλου της Proton κ. Αντώνη Αθανάσογλου, εµφανίζεται ως συνεργαζόμενη δικηγόρος. Η θυγατρική της Sciens Cyprus Properties & Holdings Ltd ιδρύθηκε τον Παρασκευή 24 ∆εκεµβρίου 2010 ως offshore εταιρεία µε έδρα τις νήσους Κέιµαν. Την ίδια ηµέρα, παραµονή Χριστουγέννων, κατέθεσε αίτηση στην Proton Bank για δάνειο 35 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου και εκταµιεύθηκε αυθημερόν. Αυτά γράφει το exomatiakaivlepo Τους διέφυγε όπως μπορείτε να δείτε εδώ η θυγατρική εταιρία Διολκος ΑΚΤΕ που μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει το ιατρικό κέντρο του Αποστολόπουλου κολλητού του Καρατζαφέρη που είναι ο Αρχηγός του συνυπογράφοντα την απόφαση Βορίδη και η άλλη θυγατρική.. κλαμπ μοτέλ Λουτράκι ,που έχει το γνωστό καζίνο.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είχαν “παροπλιστεί” από τον Οκτώβριο του 2009 όταν και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους . Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοίνωσε το τίμημα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ. «Εάν αληθεύει ότι πουλήθηκαν προς 31 εκατ. ευρώ και τα 4 αεροπλάνα, τότε μιλάμε για τιμή scrap», λένε οι τεχνικοί. Πιλότοι και τεχνικοί της πρώην Ολυμπιακής κάνουν λόγο για εξαιρετικά χαμηλή τιμή προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας τα αεροπλάνα αυτά εκτιμήθηκαν το 2009 σε περίπου 25 εκ. ευρώ το καθένα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνον εξευτελιστική η
τιμή πώλησης των 4 αεροσκαφών τύπου
Α 340 - 300 (31 εκατομμ ευρώ, μόνον).

Στην τιμή περιλαμβάνονται και 8
τελείως αμεταχείριστοι κινητήρες
των αεροσκαφών Α340 , οι οποίοι
κοστίζουν σήμερα σχεδόν 8 εκατομμ
ευρώ .

Άρα η τιμή των α/φ Α340 είναι στην
πραγματικότητα 23 εκατομμύρια ευρώ
μόνον ......

Ψάξτε το θέμα λιγάκι ακόμη , αξίζει
τον κόπο !



Πρώην κυβερνήτης (επί 5-ετία) των
α/φ Α340-300 της Airbus Industrie.

toErwthmatologio είπε...

Απορώ τι κάνουν οι ''παρορμητικοί''
εισαγγελείς;Υπάρχει άραγε κανείς άλλος που μπορεί να τους σταματήσει;Ακούσατε μήπως την δικαιολογία Βορίδη;Νομίζουν ότι απευθύνονται σε μαλάκες.Ίσως και να έχουν δίκαιο αφού, πες-πες, πολλοί Έλληνες το πίστεψαν!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...