Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Διάβασε τον λόγο του στον…. Παπαχελά πριν τον εκφωνήσει.


Με άρθρο του στην “Καθημερινή ο Αλέξης Παπαχελάς , με τίτλο “Ιστορία ενός άρθρου”, καρφώνει κανονικά την δουλικότητα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου αφού μας εξηγεί πως τον κάλεσε να του διαβάσει την επίσημη ομιλία του που θα έβγαζε στο γεύμα με τον ..Κλίντον, όχι για να την… διορθώσει αλλά για να την μεταφέρει στους αμερικανούς ως έχων τις… άκρες, για να δει τις αντιδράσεις τους πριν την εκφωνήσει. Όσο για το επίμαχο προχθεσινό άρθρο του για την επ΄άοριστον αναβολή των εκλογών τον έψαχνε για να του το δώσει ,αναγκάζοντας τον να πάει στο σπίτι του, για να το… παραλάβει εγκαίρως προς δημοσίευση .

“…Ο λόγος για το άρθρο το οποίο δημοσίευσε «Η Καθημερινή» την Κυριακή.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Παρασκευή επέστρεψα σπίτι μου αργά, θεωρώντας ότι έχει κλείσει το κυριακάτικο φύλλο. Λίγο μετά τηλεφώνησε ένας αρχισυντάκτης της εφημερίδας για να με ειδοποιήσει πως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αναζητούσε.

Με τον κ. Στεφανόπουλο δεν είχα ποτέ στενή προσωπική σχέση. Μια φορά μόνο μού έκανε την τιμή, πριν έλθει στην Ελλάδα ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, να μου διαβάσει το σχέδιο της ομιλίας που θα εκφωνούσε στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του. Ηταν, αν θυμάστε, μια σκληρή ομιλία που έθετε τα βασικά εθνικά ζητήματα της πατρίδας μας και ζητούσε τη στήριξη της Ουάσιγκτον.

Εν πάση περιπτώσει, του τηλεφώνησα. Μου εξήγησε, με τον λιτό, κοφτό τρόπο που εκφράζεται, ότι είχε ένα άρθρο που ήθελε να δώσει στην «Κ» και το οποίο θα ήθελε να δημοσιευθεί την Κυριακή. «Θα σας το στείλω αύριο το πρωί» μου είπε, αλλά του εξήγησα πως το Σάββατο το πρωί θα ήταν αργά. «Ξέρετε δεν έχω τρόπο να σας το στείλω τώρα», ήταν η απάντηση. Αλλά επειδή δεν έχουμε ακόμη ξεχάσει τι θα πει δημοσιογραφικό πείσμα τον ρώτησα αν μπορούσα να περάσω από το σπίτι του, έστω και εκείνη την ώρα, να το πάρω. …”

Το τι εστί Παπαχελας ξέρουμε. Μπιλντεμπερκ. τριμερής και λοιπά συναφή ευεργετικά ιδρύματα. Αθάνατη ανεξάρτητη πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...