Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τότε τον εχθρό μου τον γνώριζα. Τώρα ποιος είναι από όλους ;


Εμείς θα απαντήσουμε με το εξής ερώτημα , προτιμούμε την πολιτική χούντα της μεταπολίτευσης με τρία κολόσογα να κυβερνούν ,και που ξεπούλησαν, διέλυσαν, και υποβάθμισαν σε προτεκτοράτο την χώρα, η την στρατιωτική χούντα με την όποια αντικομουνιστική ψύχωση της ; Γιατί αυτό ήταν το… λάθος της.

Από ρεπορτάζ του τρελομάκη

Στα ίχνη του πατέρα του Παναγιώτη Φαραντάτου που υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί, με το βαθμό του ταξίαρχου περπάτησε ο νεαρός εύελπις που νωρίτερα, την 28η Οκτωβρίου είχε παρακούσει τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή», και ο οποίος ηγήθηκε του δήθεν «μίνι πραξικοπήματος» χουντικού χαρακτήρα στη Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2011. Ο τότε νεαρός εύελπις πατήρ Φαραντάτος, την 28η Οκτωβρίου 1982 και αυτός αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και ο γιος του σήμερα, σε μια έξαρση εθνικο- πατριωτισμού είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός» εξ αιτίας μίας πληροφορίας -καρφωτή- ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ. Παρά την τότε παρέμβαση του Κώστα Κάππου του Κ.Κ.Ε που απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, η ηγεσία του στρατεύματος δεν φρόντισε να αποτάξει τον Παναγιώτη Φαραντάτο, που έχει υπηρετήσει και στο γραφείο του Βαγγέλη Μεΐμαράκη, υπουργού Άμυνας της Ν.Δ. Επίσης το 1982 όταν ο νεαρός τότε σημερινός ταξίαρχος προσπαθούσε να ταπεινώσει συμμαθητή του, αριστερών φρονημάτων, η τότε ηγεσία είχε αποστρατεύσει τον πατέρα του, παππού του σημερινού εύελπι. Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που αποστρατεύτηκε ο παππούς Φαραντάτος, ο δεύτερος γιος του ήταν κι αυτός αρχηγός της τάξης του στη σχολή των Ευελπίδων. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον αδερφό του νεαρού εύελπι ο οποίος είναι πρωτοετής και αρχηγός της τάξης του. Από τον εγγονό στον πατέρα και από τον πατέρα στον παππού, διότι, ως φαίνεται, οι Φαραντάτοι έχουν παράδοση στις εθνικιστικές πεποιθήσεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απο αυτά που αναφέρεις αλλά και απο αυτά που γνωρίζω μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η οικογένεια Φαραντάτου έχει παράδοση κυρίως στον πατριωτισμό και την προσφορά στην πατρίδα και βέβαια έχει την ικανότητα να έχει πάντα αρχηγούς τάξεων που ούτε να φαντασθείς δεν μπορείς πόσο σημαντικό είναι.
Δεν λέγομαι Φαραντάτος και ουδεμία συγγένεια έχω με τους ανθρώπους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...