Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καιρός τα κόμματα να γίνουνε …τελεία


Πέραν των διαφόρων μιζών και μαύρων χρημάτων κάτω από το τραπέζι για διάφορες εξυπηρετήσεις με νομοσχέδια της νύχτας, πέραν των τζαμπατζίδικων «φιλοξενιών» όπως τις λένε που απολαμβάνει κάθε βουλευτής στο χέρι, υπάρχουν και αρκετά επίσημα κονδύλια που καταβάλλονται προκειμένου να πληρωθούν «κρυφά» προνόμια, ως ανταμοιβή για την ανοχή που δείχνουν σε όσα αντισυνταγματικά πράττονται δια… της συνεχούς απουσίας τους. Η Ολλανδία των 17.000.000 έχει περίπου 100 βουλευτές. Εμείς στην μεγάλη και εύρωστη οικονομικά Ελλάδα, θέλουμε να πληρώνουμε 300 λαμόγιο-χαραμοφάηδες που εργάζονται για το… κακό μας. .

Αναλυτικά, για το 2012 προβλέπονται:

- Αντιμισθία συνεργατών βουλευτών 12.786.600 ευρώ

Πρόκειται για τον έναν επιστημονικό συνεργάτη που δικαιούται να έχει κάθε βουλευτής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος όμως πληρώνεται απ ευθείας από το ταμείο της βουλής. Επιπροσθέτως, κάθε βουλευτής έχει και 2 μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, όμως, οι υπερωρίες πληρώνονται και αυτές από την βουλή. - Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης 3.800.000 ευρώ

Ως γνωστόν, οι βουλευτές δικαιούνται ένα αυτοκίνητο το οποίο τους το παρέχει η Βουλή.

- Λοιπές μισθώσεις 3.800.000 ευρώ

Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει να κάνει με την διαμονή των βουλευτών περιφέρειας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Βουλή έχει συμφωνίες με 3-4 μεγάλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας προκειμένου να φιλοξενούνται οι εθνοπατέρες.

- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ

Δωρεάν συσκευή και κυρίως «τσάμπα» τηλέφωνα για τους βουλευτές. Ποιος πληρώνει; Ο έλληνας φορολογούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...