Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Θέλουν ενεργοποίηση της οριστικής κατάσχεσης του μνημονίου, μέσω δημοψηφίσματος.

sn_kyrwtikoimf_2010_06_04_B

Ψεύτικα έντονη ήταν η αντίδραση όλων των κομμάτων στην ανακοίνωση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα. Ζητούν εκλογές και όχι δημοψήφισμα, αλλά κανένας δεν λέει πως με αυτήν την εντεταλμένη απόφαση του άθλιου Τζέφρυ κάνουν το κόλπο γκρόσο οι τοκογλύφοι. Κανένας δεν λέει πως το όποιο ΟΧΙ ενεργοποιεί αυτόματα το μνημόνιο όπου έχει υποθηκευτεί αμετάκλητα η εθνική περιουσία. Και τυχόν ναι μας δένει 0χειροπόδαρα και για τα εναπομείναντα ασημικά. Πρέπει πάση θυσία να αποφθεχθεί το δημοψήφισμα-άλλοθι για την αρπάγη της χώρας. Η απόφαση για το δημοψήφισμα ήταν ιδέα και απόφαση των διεστραμμένων μυαλών που πάρθηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής με την εντολή να την εφαρμόσει αμέσως ο προδότης. Δεν είναι μια επιπόλαια πράξη, απλά βιάζονται να αρπάξουν όσο ποιο πολλά μπορούν διότι φοβούνται τις ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των ελλήνων πολιτών. Στο κόλπο είναι και σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας διότι απειλείται άμεσα από τους επικυρίαρχους. Για οτιδήποτε άλλο θα πουν, εκτός από την πραγματική αλήθεια. Θα πουν για οικονομικά νούμερα, εξόδους-εισόδους, λαϊκή βούληση, ότι θέλει η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο, ότι θέλει να την κοπανήσει και αλλά παραπληροφορητικά.

Εάν αμφιβάλετε διαβάστε καλά εδώ Ολόκληρο το μνημόνιο της σύμβασης με την Τρόικα, διαβάστε το και θα δείτε την πραγματικότητα ως έχει.

Όπως θα διαβάσετε στις ανακοινώσεις τους όλοι ζητούν εκλογες αλλά δεν λένε την αλήθεια.

Όχι στο δημοψήφισμα λέει και το ΚΚΕ που σε σχετική του ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπισία. Πρόκειται για ένα τρικ με απώτερο στόχο να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία. Θέλει να αποφύγει να πάει σε εκλογές άμεσα και έτσι θα βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού και να πάρει ένα εξαιρετικά χαμηλό και εξευτελιστικό χαμηλό για τον ίδιο και για το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου». Και πρόσθεσε « Θέλει να συσπειρώσει στο «Κόμμα του Μνημονίου» και άλλες δυνάμεις και με αυτό το μπλοκ του Μνημονίου να κατέβει στις εκλογές»

Και η Δημοκρατική Συμμαχία ζητά εκλογές και αναφέρει:
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι «δεν θέλει», να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».
ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, είπε: «Ας εγκαταλειφτούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα. Με βάση και το Σύνταγμα τίθεται το ζήτημα αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...