Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Είναι η ώρα να στείλουμε στο διάολο και τους ευρω..πεους, και τα τσιράκια τους.


Εμείς λέμε ότι εάν δεν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δήμιους μας για οτιδήποτε μέσω δημοσίου, και να αναγνωρίζουμε με αυτόν τον τρόπο την προδοτική εξουσία τους, θα το μετανιώσουμε πικρά. Εάν δεν κάνουν πραγματική παύση πληρωμών στα πάντα οι πολίτες τώρα, θα έρθει η ώρα που θα πληρώνουμε ενοίκιο ακόμη και για την ιδιοκτησία μας, στους ξένους. Θυμηθείτε αυτή την ανάρτηση διότι εμείς το είπαμε. Έρχεται σύντομα η παγίδα της Ε.Ο.Ζ ,που είναι το πιο φαρμακερό μέτρο μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία της Γερμανίας, μέσω της μετατροπής της σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη. Ήδη τουλάχιστον τέσσερις περιφερειάρχες έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με Γερμανούς που αφορούν το νομικό τρόπο κατά τον οποίο θα ξεπεραστούν οι τελευταίες ασήμαντες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου, δεδομένου ότι το κοινοτικό δίκαιο απαγορεύει στο όνομα της εγγύησης του ελεύθερου ανταγωνισμού την δημιουργία μακιλαδόρας εντός των γεωγραφικών ορίων της ΕΕ. Γι’ αυτό τον λόγο αντίστοιχες ζώνες που είχαν δημιουργηθεί στην Πολωνία, αμέσως μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», με το πέρας μιας μεταβατικής περιόδου που λήγει το 2012, θα καταργηθούν τουλάχιστον επισήμως και θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, αφού μέσω του μνημονίου έχουν περάσει οι σκόπελοι.

Ένας από τους προτοπροδότες είναι ο Τατούλης που φλερτάρει ήδη με Γερμανούς επενδυτές, για δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Πελοπόννησο προκαλώντας ..πονοκέφαλο αφου υπήρχαν δημοσιεύματα του τύπου « να δώσουμε την πελοπονησο». Οι ζώνες αυτές ουσιαστικά αποτελούν κράτος εν κράτει με ειδικό νομικό, μισθολογικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς και ας ψευτοπροσκρούουν στο Κοινοτικό Δίκαιο. Πρόσφατα, τη συζήτηση για την ανάπτυξη τέτοιων ζωνών άνοιξε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ, ο οποίος υποστήριξε πως «οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται εγγυήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων. Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές…». Θεσμικά μπορεί να γίνει, διότι η νομοθετική εξουσιοδότηση για τις ΕΟΖ απορρέει από το Μεσοπρόθεσμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή. Εν προκειμένω, η ιδιοκτησία στις ΕΟΖ θα ανήκει στους Έλληνες, ενώ την κυριότητα θα έχουν οι Γερμανοί επενδυτές.

Εδω είναι το ζουμί της υπόθεσης που αποκρύπτουν επιμελώς. Μπορούν να κηρύξουν όλη την Πελοπόννησο ΕΟΖ, και να έρθουν αύριο οι έχοντες την ..κυριότητα γερμανοί και να ζητήσουν ενοίκιο επιμίσθιο μερίδιο από τυχόν κέρδη, η όπως θέλετε ονομάστε το, από τους..ιδιοκτήτες της ζώνης.

Δηλαδή με απλά λόγια να πληρώνουν στους γερμανούς δικαιώματα χρήσης επί της ΕΟΖ που έχουν της κυριότητα. .

Ειδική οικονομική ζώνη θέλει στην Ελλάδα ο Ρόσλερ

«Ιδανική η Θράκη για ειδική οικονομική ζώνη» |

Στέφαν Καπφέρερ: «Θέλουμε ειδικές οικονομικες ζώνες

Αχτουγκ! Αχτουγκ! Ειδική οικονομική ζώνη η Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...