Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

H Τουρκία σε μία επίδειξη δύναμης, κλείνει τα στενά για…. άσκηση.


Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και στην διενέργεια μεγάλης άσκησης αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης προχωρά η τουρκική κυβέρνηση για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2011. Η αιτιολογία γι' αυτή την ξαφνική κίνηση είναι η διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και θα γίνει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Περιβάλλοντος.

Το σενάριο της ναυτικής άσκησης θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ακινητοποίησης πετρελαιοφόρου από εχθρικό πλήγμα, το οποίο εν συνεχεία προσκρούει επάνω σε επιβατηγό σκάφος στον Βόσπορο. Η ενημέρωση των τουρκικών Αρχών για το κλείσιμο των Στενών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και θα εφαρμοστεί σε δέκα ημέρες από σήμερα, χρονικό διάστημα αρκετά σύντομο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τα ναυλοσύμφωνα δεδομένο ότι το κλείσιμο των Στενών δεν θεωρείται «ανωτέρα βία» κατά το ναυτιλιακό δίκαιο και δεν είναι συνηθισμένη κίνηση.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο και… περίεργο να κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου για δύο ολόκληρες ημέρες με "τσαμπουκά" οι Τούρκοι και να προκαλούν "έμφραγμα" στη ναυτιλία της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...