Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έτριξε τα δόντια το Ισραήλ στους Τουρκαλάδες


Δύο μαχητικά του έστειλε χθες το Ισραήλ με διπλό μήνυμα στην Τουρκία, αντιδρώντας έντονα και σε γλώσσα, που ενδεχομένως καταλαβαίνει καλύτερα ο Ερντογάν, ότι οι προκλήσεις δεν είναι ανεκτές. Πέταξαν λίγο πριν το μεσημέρι μέχρι και τις ακτές της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του Fir Λευκωσίας όπως αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς εκτός από την Τουρκία.

Έτσι τα Μαχητικά του Ισραήλ πριν το μεσημέρι, πέταξαν επιδεικτικά κατά μήκος των παραλιών της Τουρκίας και βόρεια της Κύπρου, ενώ από νωρίς το απόγευμα μαχητικό ελικόπτερο του Ισραήλ, πετούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλά στις4.000 - 5.000 πόδια πάνω από την πλατφόρμα «Noble Homer Ferrington» στην «Αφροδίτη», αλλά και κοντά στο «Πίρι Ρέις» που συνέχισε και χθες να σαρώνει με ηχοβολισμούς το βυθό του Ερατοσθένη στα οικόπεδα 7-8-11 και το 12 της Noble.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν το μεσημέρι χθες και αφού εξασφάλισαν άδεια πτήσεων στο Fir Λευκωσίας, δύο μαχητικά του Ισραήλ, πέρασαν σε χαμηλό ύψος από το Τελ Αβίβ προς τον Απόστολο Αντρέα και από εκεί μέχρι τα ανοικτά του κόλπου της Μερσίνας.

Ακολουθώντας τα όρια του FIR Λευκωσίας με αυτό της Άγκυρας, τα ισραηλινά μαχητικά πέρασαν κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι από τη κατεχόμενη Κύπρο και έφτασαν σχεδόν μέχρι και τη Φοινίκη - κοντά στο Καστελόριζο - όπου τελειώνει το Fir Λευκωσίας. Σε μερικές περιπτώσεις προσέγγισαν τις τουρκικές ακτές σε απόσταση 15 μιλίων, ενώ επέστρεψαν στο Τελ Αβίβ πετώντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε χαμηλό ύψος. Ταυτόχρονα, έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα τις απόπειρες επικοινωνίας το παράνομου “Ερτζιάν”, δείχνοντας ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ολόκληρο το Fir Λευκωσίας. Ένα τουρκικό ελικόπτερο την ίδια ώρα, πετούσε σε αρκετά μεγάλη απόσταση στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...