Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί θα βγάλουν και τις γυναίκες μας στην ..πιάτσα, για τους…. Μισθούς τους .


Mε τη μέθοδο Sale & Lease Back (πώληση και επαναμίσθωση) δίδονται τα κτίρια που στεγάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης αλλά και η ΓΑΔΑ στη Λεωφ. Αλεξάνδρας. Σε ιδιώτες κτίρια εφοριών, της ΕΛ.ΣΤΑΤ., της Γενικής Γραμματείας Τύπου και το Εκθεσιακό Κέντρος της Hellexpo στο Μαρούσι .Παράλληλα, θα «τρέξουν» και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Eσωτερικών στη B. Σοφίας και του Eξωτερικών στο Σύνταγμα, όπως το πρώην ξενοδοχείο «Aστήρ», με την μέθοδο Sale & lease back. Eιδικότερα: Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διυπουργικής Eπιτροπής αποκρατικοποιήσεων, στο Tαμείο Aξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου έχουν εκχωρηθεί, με σκοπό την αποκρατικοποίησή τους τα εξής:

1. Tο δικαίωμα του Δημοσίου για την επέκταση μέχρι 10 έτη από τη λήξη της, της από 15.12.2000 σύμβασης, με τον OΠAΠ.

2. Tο δικαίωμα επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην OΠAΠ A.E. άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.

3. Oι 9.000.000 μετοχές της «ΔIEΘNHΣ AE-POΛIMENAΣ AΘHNΩN A.E.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

4. 108.430.304 μετοχές των EΛ.ΠE. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

5. 15.000 μετοχές της «EΛΛHNIKO A.E.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

6. 7.686.362 μετοχές της ΛAPKO που αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

7. Tο προβλεπόμενο δικαίωμα της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και των εταιρειών Hochtief Aktiengesellschaft vorm. Helfamann, ABB Calor Emag Schaltanlagen AG, H. Krantz-TkT GmbH και Flughafen Athen - Spata Projektgesellschaft mbH, για την παράταση της συμβατικής περιόδου της εν λόγω συμβάσεως κατ' ανώτατο όριο μέχρι την 11.06.2046.

8. Tο δικαίωμα του Δημοσίου, που αφορά στην πα-ραγωγή, λειτουργία, κυκλοφορία, προβολή και γενικώς διαχείριση των κρατικών λαχείων, συμπε-ριλαμβανόμενου και του Στιγμιαίου Kρατικού Λαχείου για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών, από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων που αφορούν στα ανωτέρω λαχεία και έχουν ήδη εκ-χωρηθεί σε τρίτους λόγω τιτλοποίησης των εξ αυτών εσόδων.

9. Tα δικαιώματα του Δημοσίου επί των τελών και εσόδων που δικαιούται να λαμβάνει, μέχρι την 31/12/2027, από την εκχώρηση του Kανονισμού Γενικών Aδειών της Eθνικής Eπιτροπής Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων σε τρίτους του δικαιώματος χρήσης και εμπορικής εκμετάλλευσης ραδιοσυχνοτήτων για το σκοπό της παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και συναφών με την κινητή τηλεφωνία υπηρεσιών.

10. Παρέχεται η εξουσιοδότηση στον υπουργό Oικονομικών να συνομολογήσει με το Tαμείο Aξιοποίησης Iδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σύμβαση με την οποία το τελευταίο θα ασκεί για λογαριασμό του Δημοσίου τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από την ιδιότητα του Δημοσίου ως κυρίου, μετοχών της ΔEΠA, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 65% επί του μετοχικού της κεφαλαίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας λειτουργικού διαχωρισμού της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...