Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μας ετοιμάζουν την ….σαπουνάδα.


Οι ηγέτες των επτά από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των David Cameron, ασκούν πιέσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας νέας ύφεσης. Έτσι αποφάσισαν να Ενταθούν Οι προσπάθειες για να αποτραπεί παγκόσμια οικονομική κατάρρευση από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Οι ηγέτες προειδοποιούν για ένα μονοπάτι στενεύει προς την ανάκαμψη. Τα ίδια τονίζει και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος μιλώντας στο BBC Radio, υπογράμμισε ότι γίνεται υπερβολική εστίαση στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, κάτι που είναι επιζήμιο τόσο για τη χώρα όσο και για την εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο George Osborne έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι έχουν έξι εβδομάδες για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση στην οποία βυθίζεται η ευρωζώνη.

Την έκτακτη είδηση ότι οι είκοσι πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρει ότι «η Ευρώπη θωρακίζεται με ταχύτατους ρυθμούς για να αντέξει μία ελληνική χρεοκοπία, καθώς διάχυτη είναι η εκτίμηση των αγορών, ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι θέμα χρόνου». Εξάλλου, όπως αναφέρει, διαπιστώνεται μια «απροθυμία και δυσπιστία» για την Ελλάδα από την πλευρά της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...