Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Υπάρχουν ακόμα «βλήματα» και παίρνουν..επιταγές;


Κάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει οι μεταχρονολογημένες επιταγές στην αγορά που είναι δική μας παγκόσμια πατέντα, αφού αποτελούν εδώ και χρόνια έναν από τους κύριους τρόπους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μαζί με τις αγορές με πίστωση από τους προμηθευτές και τη χρηματοδότηση από τους ίδιους τους μετόχους.
Η έξαρση των μεταχρονολογημένων επιταγών αποτελεί και τη μεγάλη αγωνία της αγοράς, καθώς το ύψος τους έχει ξεπεράσει τα 408 δισ. ευρώ, όντας σχεδόν διπλάσιο από το ύψος του τραπεζικού δανεισμού. Ενδεικτικά
5 στους 10 έχουν σφραγιστεί και οι 4 στους 10 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στέρηση μπλοκ. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης είχε εκφράσει την ανησυχία του για την έξαρση των μεταχρονολογημένων επιταγών, παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα συνολικά χρέη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα μαζί με τα νοικοκυριά φτάνουν τα 760 δισ. ευρώ (υπερδιπλάσια του δημόσιου χρέους) εκ των οποίων 253 δισ. ευρώ είναι τραπεζικά δάνεια, 41 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές, 58 δισ. ευρώ οι φόροι που πληρώνονται ετησίως, ενώ οι μεταχρονολογημένες επιταγές ξεπερνούν τα 408 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...