Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στην πόρτα τους το… Κραχ


Εικόνα διάλυσης για τον Τραπεζικό κλάδο, η οποία σε μία τόσο Τραπεζοβαρή Αγορά όπως η Σοφοκλέους δημιουργεί πολλαπλασιαζόμενες συνέπειες και παρασύρει το σύνολο του ταμπλώ σε εντυπωσιακά χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Τραπεζικός δείκτης (-6,56%) έχασε σήμερα και το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων και πλέον παραπέμπει σε νέα χαμηλά 205 μηνών.

Το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο στις 25/7/1994 και στις 586,48 μονάδες. (!!!)

Ήταν περίπου βέβαιο ότι η διάσπαση των 900 μονάδων για τον FTSE, των 3,50 ευρώ για την Εθνική (επόμενη στήριξη τα 3,00 ευρώ) και των 2,50 ευρώ για την Alpha Bank (επόμενη στήριξη τα 2,20 ευρώ) θα έφερνε ένα ακόμα κύμα “sell off” στον Τραπεζικό κλάδο, ενώ η κίνηση του τίτλου του ΟΤΕ χαμηλότερα των 4,00 ευρώ, θα οδηγήσει την μετοχή σε απόλυτα αχαρτογράφητες περιοχές (ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 3,94 ευρώ, για να κλείσει στο ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 4,00 ευρώ).

Τελευταίο σημαντικό στήριγμα για τον τίτλο της Eurobank το ψυχολογικό όριο των 2,00 ευρώ (το δοκίμασε ενδοσυνεδριακά), το οποίο αν διασπαστεί καθοδικά θα ανοίξει τον δρόμο για υποχώρηση προς τα 1,80 ευρώ.

Έντονη ανησυχία δημιούργησε και η ανεπιβεβαίωτη φήμη που έκανε τον γύρο της Αγοράς, σύμφωνα με την οποία κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και στην πλευρά των πωλητών, έχουν θεαθεί και εγχώρια Ασφαλιστικά Ταμεία που προχωρούν σε αδιάκριτες ρευστοποιήσεις και με κάθε κόστος, για την απόκτηση ρευστότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση επιδεινώνεται αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς και το γεγονός ότι οι εισφορές λόγω της ανεργίας έχουν υποχωρήσει δραματικά, σε όλα σχεδόν τα Ταμεία και αναμένεται να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν και θα κλείσουν τα περισσότερα τουριστικά επαγγέλματα. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...