Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ψηφίζουν αναδρομική απαλλαγή του …Βενιζέλου


Mία ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται αύριο, ο υπουργός έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή, καταθέτοντας προσθήκη με αναδρομική ισχύ, από το 1997 (!), βάσει της οποίας προβλέπεται πως:

«Όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου».

Η προσθήκη αυτή είναι φωτογραφική απεικόνιση της πριμοδότησης της Proton Bank στα μέσα Ιουλίου από τον ίδιο ως υπουργό και η ψήφισή της τού παρέχει νομική κάλυψη εκ των υστέρων!

Οι θέσεις του υπουργού βρήκαν ασφαλώς φανατικό υποστηρικτή τον συνήθη σύμμαχο της κυβέρνησης, πρόεδρο του ΛΑγΟΣ. Είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών και μαϊμού γραπτή ανακοίνωση για τους χαχόλους του ΛΑΟΣ με τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «πάντα μετέχει πρόθυμα» στο κάλεσμα για ενημέρωση, τονίζοντας ότι πάνω στην πλήρη ενημέρωση «μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια».

Ο δε Καρατζαφέρης παρότρυνε λέγοντας στην Βουλή «να κανονιστεί μια συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες μεγάλης κυκλοφορίας ημερησίων εφημερίδων και μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, διότι σήμερα νοσεί το σύστημα και ποδηγετείτε μια κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα από συγκεκριμένα μέσα». Δηλαδή αφού σας αγαντάρω κανονίστε να με βγάζουν ποιο συχνά για να.. αποπροσανατολίζω, να δούμε και το..οικονομικό με τους μεγαλοεργοβοιδιοκτήτες, αφού γνωστόν ,νηστικό αρκούδι δεν… χορεύει. Τον έχει δασκαλέψει καλά ο… Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...