Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Πολύ γύρω-γύρω το πάνε το θέμα με τον… ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.



Εμείς επειδή βλέπουμε ότι το πάνε το… γράμμα γύρω-γύρω αλλά όλοι «ξεχνούν» το αδικαιολόγητα τεράστιο δάνειο που πήρε επί κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ποιος πίεσε ΑΦΟΡΗΤΑ την ΤΡΑΠΕΖΑ για να το ΔΩΣΕΙ; Μήπως σημερινή αρχηγός κόμματος; Το έκανε για την …ψυχή της; Πληρούσε τους όρους κ.λ.π; Ξαναρωτάμε λοιπόν. Μπορεί να μας πει ο κύριος Λαυρεντιάδης εάν πήρε δάνεια το 90-93 επί κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και πόσα; Άντε να πέσουν… ταβάνια. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ….ΖΟΥΜΙ, διότι από εκεί, ξεκίνησαν όλα. ;

Ο κ. Λαυρεντιάδης απασχόλησε για πρώτη φορά το ευρύ επενδυτικό κοινό τον Μάρτιο του 2003, όταν πέρασε τις πύλες της Σοφοκλέους η Νεοχημική. Η εταιρεία, με έδρα το Αιγάλεω, ανήκε στην οικογένειά του και ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει τις τύχες της όταν ήταν μόλις 18 ετών, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πιο γνωστός για την προσωπική του ιστορία- προσβλήθηκε από νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα όταν ήταν 18 ετών, μια επώδυνη πάθηση που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα με καθημερινές φυσικοθεραπείες- παρά για τις επιχειρηματικές επιδόσεις του. Η Νεοχημική, όμως, που ως τότε παρήγε φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους, είναι αλήθεια ότι αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα. Το 2005 πακέτα μετοχών της εταιρείας άρχισαν να μεταβιβάζονται σε ξένους θεσμικούς. Η Νεοχημική πωλήθηκε το 2008 στο Carlyle Group προς 19 ευρώ ανά μετοχή όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ. Το αμερικανικό fund ξόδεψε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειονότητα των μετοχών της Νεοχημικής. Ο κ. Λαυρεντιάδης πώλησε στην ανώτατη τιμή την εταιρεία του και εισέπραξε σε προσωπικό επίπεδο περίπου 130 εκατ. ευρώ. Η επαναγορά της Νεοχημικής έπειτα από δύο χρόνια ύστερα από δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει η Carlyle έδωσε τροφή στα σενάρια ότι ο ισολογισμός ήταν «μαγειρεμένος». Ο ίδιος υποστήριξε ότι επαναγόρασε την εταιρεία για συναισθηματικούς λόγους και απέδωσε την κακή πορεία της στο μάνατζμεντ των Αμερικανών.

Έχουμε μερικές απορίες κε ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.

Μα, ποιος είναι αυτός ο Λαυρέντης;

Βίκτωρας, Λαυρέντης, Ντόρα: Μαζί!

Είναι νέος Κοσκωτάς ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ;

Ο «Σύντεκνος» ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ μπήκε σε βαθειά νερά. ποιος είναι ο «μεσάζων»;

Τι δουλειά έχει ένας συνταγματολόγος με την Οικονομία;
Σε δεινή θέση ο Βενιζέλος ειδικά μετά το Proton Bank scandal

Το "ΒΗΜΑ" αποκαθηλώνει τον τραπεζίτη-επιχειρηματία-μηντιάρχη που στήριξαν οι Παπανδρέου, Προβόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...