Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Οι… παρα..μηχανές, της παρα.. ιατρικής.



Είναι τόσα πολλά τα λεφτά της.. παρα..πλάνησης, που ακόμα και το παράνομα πανελλαδικό κανάλι του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ που ενδιαφέρεται ως πολιτικός αρχηγός για την υγεία μας, τις διαφημίζει ασύστολα. Και για να είμαστε δίκαιοι το ίδιο κάνουν και το φαλιρισμένο alter, και το… οικολογικό σκαϊ, και το βριωνικό extra.Οπότε η ακριβοπληρωμένη παραπληροφόρηση είναι… διακαναλική.

Απαγόρευση διαφήμισης συσκευών παραγωγής όζοντος

O ΕΟΦ, στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ. Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο ΕΟΦ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, και τις συναρμόδιες αρχές συνεχίζει να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, να ελέγξει, αν και κατά πόσο, εφαρμόζεται η απόφαση του Ε.Ο.Φ, και από τους καταναλωτές να μην αγοράζουν συσκευές οζονοθεραπείας, πιστεύοντας ότι θα ωφελήσουν την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...