Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η Γερμανία λέει ότι δεν μπορεί να σώσει την Ιταλία


Κυβερνητικοί Οικονομικοί Εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό περιοδικό Spiegel on-line την Κυριακή ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι σε θέση να βοηθήσει μόνο τις μικρότερες χώρες και όχι οικονομίες του μεγέθους της Ιταλίας. Οι εμπειρογνώμονες λένε πως οι εταίροι ευρωζώνης Ιταλίας δεν μπορούν να καλύψουν την εγγύηση για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας πάνω από € 1,8 τρισ.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Βερολίνο τώρα επιμένει ότι η Ιταλία πρέπει να βρει τρόπο, μέσω περικοπών του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων.

Οι οικονομολόγοι ήδη πιστεύουν ότι το EFSF πρέπει να αυξηθεί ούτως ή άλλως. Αυτή τη στιγμή, η ευρωζώνη έχει συμφωνήσει να θέσει € 440 δισεκατομμύρια στο ταμείο, και δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για να στηρίξουν άλλες προβληματικές οικονομίες όπως η Πορτογαλία.

Ένα νέο σύστημα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θα αντικαταστήσει το EFSF το 2013.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ιταλία θα επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Είπε ότι ο νέος στόχος είναι η εξισορρόπηση του κρατικού προϋπολογισμού μέχρι το 2013, ένα χρόνο νωρίτερα από την προηγούμενη πρόβλεψη

Νομίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι Γερμανοί πολίτες θα απαιτήσουν σύντομα την επιστροφή πίσω στο γερμανικό μάρκο. Απλά δεν έχει νόημα για τους γερμανούς φορολογούμενους να διαθέτουν τα λεφτα τους για να διασώσουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και σύντομα η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες σαφώς δεν μπορεί να ελέγξουν τις δαπάνες τους και τη διαφθορά των κυβερνήσεων τους . Ενδιαφέρον είναι ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, και τώρα η Ιταλία είναι μερικές από τις πιο «θρησκευτικές» χώρες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...