Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

38 αμερικανάκια νεκρά στο Αφγανιστάν


O Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε το Σάββατο ότι 38 στρατιώτες των ΗΠΑ και 7 στρατιώτες του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου την νύχτα, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά του είδους του στον δεκαετή πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Το ελικόπτερο Σινούκ συνετρίβει στο Sayd Abad στην κεντρική επαρχία Μαϊντάν Βαρντάκ, στα δυτικά της πρωτεύουσας, Καμπούλ που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Η ΝΑΤΟϊκή Διεθνής Δύναμη Βοήθειας για Ασφάλεια επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο είχε συντριβεί, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τον Ιούνιο του 2005, 16 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ χτυπήθηκε από πύραυλο και συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο υπάλληλος είπε ότι ήταν ένα δίδυμο-στροφείο του ελικοπτέρου

Το συγκλονιστικότερο όμως όλων είναι η αποκάλυψη πως από τους νεκρούς οι 20 ανήκαν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται πως είχε βρει το θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν Osama Bin Laden τον περασμένο Μάιο. Στην περίφημη δηλαδή Team 6 των αμερικανών SEALS. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996 και φυσικά τώρα με τους άνδρες των SEALS που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Osama Bin Laden .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...