Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αν και… αγράμματος ,έχει δίκιο ο Kαραγκιοζοφέρης


Σε συνέντευξη στον Real Fm ο Καρατζαφέρης αδειάζει το μέχρι χθες φιλαράκι του …κανονικά. Τώρα «παίζει» με τον νέο …χοντρό του ΠΑΣΟΚ. Είπε λοιπόν ότι, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος, είναι αντισυνταγματικά τοποθετημένος. Βάσει του άρθρου 81 του Συντάγματος, ο Αντιπρόεδρος πρώτα ορκίζεται υπουργός, αναλαμβάνει υπουργείο, και μετά του ανατίθενται καθήκοντα Αντιπροέδρου. Έτσι έγινε με την περίπτωση του κ. Βενιζέλου.
Δεν μπορεί να είναι κατευθείαν Αντιπρόεδρος. Αυτό αντιτίθεται στους κανονισμούς του Συντάγματος. Όταν δε το είπα αυτό στον συνταγματολόγο υπουργό και έτερο Αντιπρόεδρο, αυτός τότε άρχισε να μου λέει «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Επομένως, ό, τι έχει υπογράψει ο κ. Πάγκαλος, νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, ευχερέστατα. Έπρεπε να είναι πρώτα υπουργός ο κ. Πάγκαλος. Δεν προβλέπεται Αντιπρόεδρος από το Σύνταγμα.



Το Σύνταγμα αναφέρει:

Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης

Άρθρο 81

1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την σύνθεση και την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...