Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νετανιάχου: Eυχαριστώ τον φίλο μας… Γιώργο Παπανδρέου


Με απόφαση του …γνωστού Χρήστου Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια που συμμετέχουν στον «Στόλο της Ελευθερίας 2», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Έτσι το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας» (Audacity of Hope), που συμμετέχει στο Στόλο για τη Γάζα και ήταν το μοναδικό σκάφος του που απέπλευσε από το Πέραμα, σταμάτησαν δυνάμεις του Λιμενικού στα ανοικτά του Πειραιά. Υποχρεώνοντας το να επιστρέψει στον Πειραιά, συνοδεία των σκαφών του λιμενικού.
Έλληνες κομάντο έχουν περικυκλώσει το πλοίο. Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Η εκπρόσωπος των ακτιβιστών στο πλοίο Τζέιν Χίρσμαν ανέφερε στο Associated Press πως φουσκωτά του Λιμενικού μπήκαν μπροστά από το πλοίο και το σταμάτησαν περίπου 2 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.
Το πλοίο ξεκίνησε τελικά τον πλου της επιστροφής μία ώρα μετά την ακινητοποίησή του, αλλά το πλήρωμα δηλώνει πως δεν θα αποβιβαστεί όταν δέσει. Το «Θάρρος της Ελευθερίας» οδηγήθηκε από το Λιμενικό στο λιμάνι του Κερατσινίου. Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο». Σχεδόν αμέσως μετά την ακινητοποίηση του σκάφους, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε ηχογραφημένη η έκκληση της Αν Ράιτ, ακτιβίστριας στο πλοίο, προς τα μέλη του Λιμενικού να τους αφήσουν να συνεχίσουν την πορεία τους. Το site του στόλου και τα μηνύματα των υποστηρικτών του στο twitter καλούσαν σε «καταιγισμό» τηλεφωνημάτων στις ανά την υφήλιο ελληνικές πρεσβείες για να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα επιτρέψει στο πλοίο να συνεχίσει την πορεία του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε χθες τους ηγέτες που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα. «Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων. «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...