Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πόσοι γνωρίζουν το νέο όρο της «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ»;


Άκου τι σκαρφίστηκαν οι λωποδύτες μετά τους… επιφανιούχους.

Αυτός ο καινοφανής όρος, σύνηθες πασοκική τακτική το να παίζει με τις λέξεις, εισάγεται στην δημόσια ζωή με τον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο που ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (για συγκεκριμένα άρθρα και οι βουλευτές της ΝΔ!) κατ’ εφαρμογήν του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – εκτρώματος. Ο όρος «πολεοδομική ωρίμανση» που φιγουράρει, προσβάλλοντας ακόμα και τη γλώσσα, στο Κεφάλαιο Β του εφαρμοστικού νόμου. Κεφάλαιο Β που με 7 άρθρα γυρίζει τη χώρα 200 χρόνια πίσω.

Η νεοεισαγόμενη Πολεοδομική Ωρίμανση αναφέρεται στα δημόσια ακίνητα που θα παραδοθούν στους ιδιώτες και περιέχει σειρά ρυθμίσεων που θα «επιτρέψουν» σε αυτά τα ΑΚΙΝΗΤΑ να αποκτήσουν «βιώσιμη επενδυτική ταυτότητα». Με δυο λόγια ρυθμίσεις που θα μετατρέψουν αυτά τα ακίνητα σε πηγές της μέγιστης δυνατής ιδιωτικής κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης, σε βάρος και με παράκαμψη κάθε περιορισμού της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος! Δηλαδή θα εφαρμόσει διαδικασίες τύπου fast track στον πολεοδομικό σχεδιασμό «για να "εισφερθούν" τα ακίνητα του Δημοσίου που πάνε για αξιοποίηση». Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται δασικές εκτάσεις, λατομεία, μεταλλεία, αλυκές, ιαματικές πηγές, ιχθυόσκαλες, λιμνοθάλασσες κ.λπ.

Έτσι τα άρθρα 10-16 του Εφαρμοστικού νόμου αφορούν όλα τα δημόσια ακίνητα και συνιστούν μνημεία αυθαιρεσίας, ακατάσχετων παρεκκλίσεων και καταπάτησης κάθε πολεοδομικής νομοθεσίας, που φτάνει μέχρι την καταπάτηση και πολεοδομική λαφυραγώγηση των παραλιών, κάτι που παραπέμπει ευθέως σε χουντικά κατασκευάσματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...