Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ολόκληρο το ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ νομοσχέδιο της …Αννούλας.


Ώδινεν όρος και έτεκε έκτρωμα, αν και στην ηλικία της δύσκολο το… Ώδινεν. Ολόκληρο το ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ νομοσχέδιο του υπουργείου παραΠαιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, το οποίο αποτελείται από 80 άρθρα. Στο νομοσχέδιο αυτό ενδεχομένως να γίνουν κάποιες αλλαγές, όχι όμως επί της ουσίας καθώς οι επιτελείς του υπουργείου ακόμη το "χτενίζουν" .ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πρωτοφανής επίθεση ενάντια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αποτελεί το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που ήρθε χτες στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις προ δεκαετίας και ξεπερασμένες πλέον αποφάσεις τις συνόδου της Μπολόνια, διαμορφώνεται το πλαίσιο για την 3ετή φοίτηση, την υποβάθμιση και την πλήρη εμπορευματοποίηση των σπουδών.

Το μοντέλο της αυτοδιοίκησης με τη δημοκρατική συμμετοχή όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, που καθιερώθηκε από το νόμο πλαίσιο 1268/82, αντικαθίσταται από ένα ολιγαρχικό σύστημα διοίκησης, με ισχυρή παρουσία εξωπανεπιστημιακών, διορισμένους -αντί εκλεγμένους- πρυτάνεις και κοσμήτορες, αλλά και...
νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο, ακριβώς αυτό το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να πολεμήσει, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Η κατάργηση της συμμετοχής των εκπροσώπων φοιτητών αλλά και των υπόλοιπων ακαδημαϊκών φορέων στα όργανα συνδιοίκησης (που καθίσταται ως διακοσμητική ή απλά συμβουλευτική), συνοδεύεται επιπλέον από τη διαγραφή όσων φοιτητών ξεπερνούν το 6ο έτος και την πλήρη κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, ενώ τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης σύγχρονων υποδομών, της ανεπαρκούς φοιτητικής μέριμνας, καθώς και η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της έρευνας, αγνοούνται επιδεικτικά.

Δεν τα γράφουμε εμείς αλλά η… Π Α Σ Π ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...