Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πάλι θα.. φάνε καλά οι… δικηγόροι.


Επειδή είναι πάρα πολλοί οι δικηγόροι και έχει ..πέσει αναδουλειά, η δοτή κυβέρνηση σκέφτηκε να λειτουργήσει σαν γραφείο ευρέσεως εργασίας αφού εξάλλου έχει και πολλούς στις τάξεις της. Έτσι λοιπόν δικηγορικά γραφεία θα ελέγξουν τους 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ. Η ΠΡΟΘΕΣΗ του υπουργείου όμως δεν η δραστική εκκαθάριση του ζητήματος των ληξιπροθέσμων οφειλών, που έχουν ανέλθει σε 41,1 δισ. ευρώ συνολικά αλλά το άλλοθι για την ..πίεση ως συνήθως των μικρών οφειλετών..

Ο Βενιζέλος μπορεί να λέει ότι Στόχος, είναι να αντιμετωπισθεί η υστέρηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει πως κανένας από τους μεγάλους οφειλέτες δεν πληρώνει με διάφορα δικονομικά τρυκ, τα οποία τους προτείνουν, αυτοί που θα βάλει να …εισπράξουν. Οι οφειλέτες είναι περίπου 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Δηλαδή ένας στους πέντε χρεωστάει στο δημόσιο . Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά έως 150.000 ευρώ, και από αυτούς οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις έως 3.000 ευρώ. Όλοι οι οφειλέτες (892.000 άτομα) που οφείλουν ποσά έως 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δις. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δις. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα. Σε αυτούς, τους 14.700 μεγαλοοφειλέτες, θα εστιαστεί αρχικά η …προσπάθεια. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκκαθαρίσει αμέσως το ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή που βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.
Οι οφειλέτες που θα απομείνουν υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα-, θα εξεταστούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων, δηλαδή δικηγόρων, λογιστών και ελεγκτών. Η επιλογή των οποίων, θα γίνει ταχύρυθμα, καθώς η αμοιβή τους θα κινείται σε επίπεδα που επιτρέπουν την εφαρμογή ταχύρυθμης διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης στο πλαίσιο του Κοινοτικού Δικαίου.

Με απλά λόγια έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Επίσης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι διατάξεις για το "φορολογικό πιστοποιητικό" που θα χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές και τα λογιστικά γραφεία. Δεν καταλαβαίνουμε όμως τότε τι χρειάζονται οι τόσες χιλιάδες υπάλληλοι του υπουργείου την στιγμή που θα τα αναλάβουν σχεδόν όλα ..ιδιώτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...