Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μήπως είμαστε..φιλοναζί;


« Ως απαράδεκτη απέρριψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την προσφυγή 4 Ελλήνων που ζητούσαν αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τη δολοφονία των γονιών τους το 1944. » Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να καταβάλλουν αποζημιώσεις για αδικήματα που διεπράχθησαν από προηγούμενες κρατικές οντότητες.

Οι προσφεύγοντες, μαζί με ακόμη 250 Έλληνες είχαν ασκήσει αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς από το Εφετείο αλλά ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης.

Τα γερμανικά δικαστήρια, στα οποία είχαν ασκήσει παράλληλα αγωγή, αναγνώρισαν τον ανυπολόγιστο πόνο που είχαν υποστεί οι ενάγοντες αλλά απέρριψαν την αξίωση τους για καταβολή αποζημιώσεων επικαλούμενα τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν για την Ελλάδα ,ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ,

Ένα ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε εννέα Γερμανούς την Τετάρτη για τη συμμετοχή σε σφαγή στην οποία περίπου 400 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ιταλία κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Στο δικαστήριο στη Βερόνα βρέθηκαν τα πρώην μέλη της «Hermann Göring" ένοχοι για δολοφονία εκατοντάδων αμάχων, ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν την ιταλική Αντίσταση το 1944. Πολλές από τις δολοφονίες έλαβαν χώρα στην Τοσκάνη και την Εμίλια-Ρομάνια. Στην περιοχή Μόντενα μόνο δολοφονήθηκαν περίπου 140 . Ο Karl Wilhelm Stark, 90 ετών , ήταν λοχίας εκείνη την εποχή, και έλαβε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μαζί με τον 93χρονο Ferdinand Osterhaus, ένα ανθυπολοχαγό, και ο Χέλμουτ Odenwald 91 ετών, τότε καπετάνιος. Herbert Wilke, 92, Erich Koeppe, 91 και Hans Georg Karl Winkler και Karl Friedrich Mess - και οι δύο πάνω από 80 δικάστηκαν επίσης επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης. Οι καταδικασθέντες άνδρες οφείλουν επίσης να καταβάλουν αποζημίωση.

Συγγενείς των θυμάτων, μαζί με τους τοπικούς δημάρχους, ήταν παρόντες στην καταδίκη.

Ο Δικαστής Vincenzo Santoro μείωσε τις κατηγορίες εναντίον τριών άλλων ανδρών που πέθαναν πριν από καταδίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...