Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνεχίζουν την… επανάσταση με ..δανεικά από την… Γερμανία ?


Νηστικός…. «μισθοφόρος » δεν… χορεύει.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει συμφωνήσει να δανείσει € 100 εκατομμύρια ($ 144.000.000), τους αντάρτες στη Λιβύη για ανθρωπιστικούς σκοπούς» . Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ένα δάνειο 10 εκατ. δολαρίων (7 εκατομμύρια ευρώ) για ανθρωπιστική βοήθεια προς το Μεταβατική Εθνικό Συμβούλιο, το κίνημα των ανταρτών που μάχονται για να ανατρέψουν τον πολύχρονο Moammar Καντάφι.

"Λόγω του πολέμου ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι εναντίον του λαού του, και η κατάσταση στη Λιβύη είναι πολύ δύσκολη," είπε σε δήλωση του Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε ανακοινώνοντας το δάνειο. «Υπάρχει μια σημαντική έλλειψη κεφαλαίων για την κατασκευή υποδομών, καθώς και έλλειψη των απαραίτητων αγαθών, που κυμαίνονται από ιατρικές προμήθειες μέχρι τρόφιμα."

Η Γερμανία όμως σαν… πονηρούλα που είναι δεν έχει συμμετάσχει στην ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική προσπάθεια στη Λιβύη, και απείχαν από την ψηφοφορία Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του Συμβουλίου που εξουσιοδότησε στρατιωτική δράση για την προστασία των αμάχων από τις δυνάμεις του Καντάφι. Σου λέει αφού τα παίρνω από τους έλληνες ως ..τόκους, γιατί να στείλω στρατό, να μου σκοτωθεί και κανένας; Τους δίνω ..φράγκα που πιάνουν και τόπο, αφού… άμα έχει φράγκα στην τσέπη του ο..μισθοφόρος, είναι… αλλιώς. Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τον Ιούνιο ότι η χώρα της συμμερίζεται την ελπίδα "ότι αυτή η αποστολή του …ΝΑΤΟ θα είναι επιτυχής."

Είπε επίσης ότι, η Γερμανία είχε στηρίξει και την αποστολή του ΝΑΤΟ στην άλλη «απελευθερωτική» εκστρατεία στο Αφγανιστάν, με την…. παροχή αυξημένων πόρων προς τις ΗΠΑ, (αντί να στείλει τα ναζιστικά στρατεύματα της στέλνει… χρήμα για να πληρωθούν οι… μισθοφόροι). Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει τους αντάρτες ως νόμιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού ,και το Βερολίνο ανέφερε την Κυριακή ότι το δάνειο τελικά θα επιστραφεί από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, με τη χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του καθεστώτος Καντάφι,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...