Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Και ο..Μπουμπούκος βαδίζει ...στ΄αχνάρια του..αρχηγού του.


Το ότι ο Γιάννης Σγουρός είναι -τύποις- περιφερειάρχης Αττικής είναι σε όλους γνωστό. Το ότι όμως υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής «σγουρότερος» του Σγουρού πόσοι το γνωρίζουν; Ο λόγος για την αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΛΑγΟΣ (για την ακρίβεια Σγουρού-Γεωργιάδη) στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, και μάλιστα με φόντο τη γνωστή αμαρτωλή εταιρεία «Αγρογή», την οποία κατάργησε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Πιο... σγουρός και από το Σγουρό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η θητεία του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει μ' ένα παράδοξο. Μεγαλύτεροι σύμμαχοί του δεν είναι ούτε οι αντιπεριφερειάρχες (άλλωστε, πλην των θεματικών, τους υπολοίπους τους επέλεξε το ΠΑΣΟΚ και όχι ο περιφερειάρχης) ούτε οι δικοί του περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά ένας τύποις αντίπαλος.

Ο Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την έκφραση περιφερειακού συμβούλου εμφανίζεται συχνά-πυκνά... σγουρότερος του Σγουρού.

Η συνέχεια είναι ακόμη αποκαλυπτικότερη:

Ο Μπουμπούκος και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αττικής Οδού - Μπόμπολας» υπερψηφίζουν σχεδόν όλες τις προτάσεις Σγουρού, όπως, για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας, που έχουν συνδιαμορφωθεί με την παράταξη του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια, επικαλούμενοι και την παρουσία υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη με το ΛΑγΟΣ στις εκλογές του Οκτωβρίου σε ρόλο συμβούλου στη διορισμένη από τον Γ. Σγουρό, αρμόδια για οικονομικά αντιπεριφερειάρχη Λιλίκα Βασιλάκου.

Παράλληλα, όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης, ο Γεωργιάδης εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις... σγουρότερος του Σγουρού.

Το «αντίτιμο»

Μετά από αυτά δεν αργεί να έρθει και το «αντίτιμο» της θαυμαστής «συγκυβέρνησης» Σγουρού-Μπουμπούκου και μάλιστα με ονοματεπώνυμο: Κατερίνα Αδαμοπούλου.

Πρόκειται για την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας με το συνδυασμό «Αττική Οδό-Μπομπολας» του Μπουμπούκου, η οποία στις 10.5.2011 ορίστηκε με την υπ' αριθμόν 31074 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λιλίκα Βασιλάκου ειδική σύμβουλος για θέματα «διοικητικής υποστήριξης της εν λόγω Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και για θέματα αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικού που έχουν ανατεθεί στην κ. Λιλίκα Βασιλάκου».

Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, πάντως, κάνουν λόγο για ασυμβίβαστο της κυρίας Αδαμοπούλου και αναρωτιούνται κατά πόσο είναι ηθικό ένα πολιτικό πρόσωπο αντίπαλου συνδυασμού να προσλαμβάνεται σε τέτοια θέση, και τελικά τι σκοπούς εξυπηρετεί, αν όχι τη «συγκυβέρνηση».

«Εξόφληση πολιτικών γραμματίων»

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των συμβούλων έχει κατατεθεί από 24 Ιουνίου ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής από τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» Στάθη Παναγούλη και Νάσο Αθανασίου με θέμα των διορισμό συμβούλων.

Στην ερώτηση -η οποία σημειωτέον δεν έχει ακόμη απαντηθεί (ίσως αυτό γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου)- «φωτογραφίζεται» η Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς τονίζεται ότι ο διορισμός τους «μπορεί να αποτελέσει "εξόφληση πολιτικών γραμματίων" παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«O διορισμός συμβούλων για την υποβοήθηση του έργου του κ. Περιφερειάρχη και των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών μπορεί, ανάλογα με την καλή ή κακή χρήση της σχετικής διάταξης του νόμου, να αποδειχθεί αληθινά ευεργετικός ή επικίνδυνα σκανδαλώδης. Μπορεί π. χ. να αναδείξει το τάλαντο σπουδαίων νέων επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούν πλέον να μεταναστεύσουν, ή, όλως αντιθέτως, «μπορεί να αποτελέσει "εξόφληση πολιτικών γραμματίων" παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου». Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης: 1) Ποιοι έχουν διορισθεί ως σύμβουλοι στο γραφείο του και ποιοι στα γραφεία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών; 2) Για την κάλυψη ποιων αναγκών προσελήφθησαν; 3) Ποια επιστημονικά κριτήρια προκρίθηκαν για την επιλογή τους;»

Το «μακιγιάζ» της Κατερίνας Αδαμοπούλου

Να σημειωθεί πως η κυρία Κατερίνα Αδαμοπούλου διετέλεσε επί τριετία (2004-2007) διευθύνουσα σύμβουλος της αμαρτωλής «Αγρογής», την οποία κατήργησε η παρούσα κυβέρνηση. Επί εποχής της, έγιναν αθρόες προσλήψεις, ρουσφετολογικού χαρακτήρα, με αδιαφανείς διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως τότε ακόμα και ο χοντροΠάγκαλος είχε καταγγείλει τις προσλήψεις και είχε κάνει λόγο για «όργιο προσλήψεων θυγατέρων, στενών συνεργατών και άλλων τινών μακιγιέρ, γυμναστών, ιδιοκτητών μπαρ».

Ο, δε Καρχιμάκης στις 7 Ιουλίου 2010 όταν, δηλαδή, ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε χαρακτηρίσει την «Αγρογή» ως «συμβολισμό φαυλότητας, διασπάθισης, αναξιοκρατίας» και είχε αποκαλύψει πως «η διευθύνουσα σύμβουλος της "Αγρογής", κ. Αδαμοπούλου, το 2007 έδωσε δουλειά στον εαυτό της (είχε μισθό 5.000 ευρώ) και πήρε 73.000 ευρώ για τις …υπηρεσίες που προσέφερε για αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία».

Άραγε, σήμερα, οι κκ. Πάγκαλος και Καρχιμάκης ξέρουν τι θέση κατέχει η Κατερίνα Αδαμοπούλου και τι «μυστικές» συμφωνίες κάνει ο περιφερειάρχης Αττικής;

Ποια είναι η Κατερίνα Αδαμοπούλου

Από το 2004 μέχρι και το 2007 διετέλεσε διευθύνουσα Σύμβουλος της «Αγρογής».

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, από το 1995 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στην τότε υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ενώ την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε αναπληρωτής νομάρχης Αθηνών.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΛΑΟΣ και το συνδυασμό του μπουμποκοΓεωργιάδη.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...