Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Σε λίγο θα μας ταΐζουν και τα… σκατά μας…. επεξεργασμένα


Στις 18 Οκτωβρίου 2000 η Ursula Schleicher υπέβαλε γραπτή ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την παραγωγή και κατανάλωση L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά :

Η L-κυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων καλλυντικών προϊόντων. Η L-κυστεΐνη παράγεται με πολλούς τρόπους: μέσω ζύμωσης στη Γερμανία, μέσω σύνθεσης και βιομετατροπής στην Ιαπωνία, από πούπουλα κοτόπουλων στη Γαλλία και μέσω υδρόλυσης ανθρώπινων μαλλιών στην Κίνα. Η L-κυστεΐνη που παράγεται από ανθρώπινα μαλλιά είναι η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Το παράρτημα ΙΙ της οδηγίας για τα καλλυντικά προϊόντα (76/768/ΕΟΚ)(1)περιλαμβάνει κατάλογο των ουσιών που δεν πρέπει να περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το νούμερο 416: κύτταρα, ιστοί ή προϊόντα ανθρώπινης προέλευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει, μέσω της χορήγησης άδειας κατ' εξαίρεση, να επιτρέψει την παραγωγή L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά.

1. Έχει συνεκτιμήσει η Επιτροπή κατά την εξέταση της εν λόγω άδειας, εκτός από τις επιστημονικές και τις δεοντολογικές πτυχές του θέματος;

2. Είναι η Επιτροπή πληροφορημένη σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συλλέγονται τα ανθρώπινα μαλλιά στη Κίνα;

3. Εξετάζεται το ενδεχόμενο παραγωγής L-κυστεΐνης από ανθρώπινα μαλλιά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα ή υπάρχει η πρόθεση να εισάγεται από την Κίνα η L-κυστεΐνη που παράγεται κατ' αυτόν τον τρόπο;

Και η πιθανόν επί ….πληρωμή» Οδηγία 2010/69/EE της Επιτροπής

Οδηγία 2010/69/EE της Επιτροπής αξιολόγησε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης της κυστεϊνης Ε 920 σε ορισμένα τρόφιμα που προορίζονται για βρέφη και νήπια και συμπέρανε στην γνώμη που εξέδωσε ότι η προτεινόμενη χρήση της σε μεταποιημένες τροφές με βάση τα δημητριακά ιδίως βρεφικά μπισκότα για βρέφη και νήπια, δεν προκαλείανησυχία ως προς την ασφάλεια .Συνεπώς είναι σκόπιμο να εγκριθεί η χρήση της σε μπισκότα για ..βρέφη και νήπια σε επίπεδο Ε.Ε.E920:

L-Κυστεΐνη

Αν διαβάσετε τα συστατικά στην ετικέτα κάποιας ζύμης , πιθανόν να βρείτε ένα συστατικό που αναφέρετε εκεί, ως L-κυστεΐνη Αυτό είναι ένα αμινοξύ που προστίθενται σε πολλά ψημένα αγαθά ως βελτιωτικό ζύμης , προκειμένου να επιταχύνει τη βιομηχανική επεξεργασία. Η L-κυστεΐνη είναι μια η οποία αποτελεί δομικό συστατικό των μαλλιών. Τι θα λέγατε αν το γλυκό ή πίτσα ή το ψωμί που τρώτε περιέχει... τρίχες ...κι όμως αυτό ήδη συμβαίνει. Το ίδιο αμινοξύ μπορεί να εξαχθεί και από άλλες πηγές, όπως το φτέρωμα των πτηνών , τα κέρατα αγελάδων ή από το πετρέλαιο. Μεγάλη "βιομηχανική" δραστηριότητα της τρίχας (sic) αναπτύσσετε στην Κίνα , οι οποίοι προσφέρουν - έναντι αμοιβής ή έστω και ακούσια - τα μαλλιά τους ως συμπληρωματικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Λειτουργία και χαρακτηριστικά:

Βελτιωτικό του ψωμιού.

Σταθεροποιεί τη δομή του ψωμιού με προζύμι.

Προϊόντα: Ψωμί.

http://www.food-info.net/gr/e/e920.htm

Άφοβα λοιπόν μπορούμε να φάμε "τρίχες", "κέρατα" και υποπροϊόντα "πετρελαίου" ... Σε λίγο θα μας ταΐζουν και απόβλητα ... επεξεργασμένα βεβαίως -βεβαίως !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...