Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μας είχε προειδοποιήσει η… Μπενάκη



Μπενάκη:

Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.

Tι απάντησε ο κατ’ευφημισμόν ..Πρόεδρος;… Κουκιά σπέρνω.

Γιούνκερ, Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία. των ελλήνων

Ο πρόεδρος του Eurogroup προαναγγέλει την άφιξη ξένων ειδικών που θα "τρέξουν" τις μεταρρυθμίσεις και αναγνωρίζει ότι η αποδοχή του πακέτου βοήθειας μειώνει αυτόματα την εθνικής μας κυριαρχία Με την αποδοχή της βοήθειας, η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να εφαρμόσει η χώρα.

Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Focus, ο κ. Γιούνγκερ προαναγγέλλει την αποστολή ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων.

Όπως υπογραμμίζει, οι Έλληνες «δηλώνουν διατεθειμένοι να δεχθούν τεχνογνωσία από την ευρωζώνη», ενώ επισημαίνει ότι «το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων δεν λειτουργεί πλήρως».

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος στήριξης. «Το παρόν πακέτο μέτρων, το οποίο αποδέχθηκε η Αθήνα θα οδηγήσει στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος», σημειώνει, τονίζοντας παράλληλα, ότι «η χώρα χρειάζεται μια αναπτυξιακή ώθηση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούγκερ, η ελληνική κρίση είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας. «Η εισοδηματική πολιτική εκτράπηκε χωρίς να λάβει υπόψη την παραγωγικότητα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...