Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Παρ΄ολίγο..ομελέτα ο Σηφουνάκης.


Δείτε το βίντεο http://youtu.be/fYWIvN5e09M

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε χθες το βράδυ ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη όταν εξερχόμενος από την μαρίνα Μυτιλήνης όπου γίνεται το 1ο Ελληνοτουρκικό φεστιβάλ συγκεντρωμένο πλήθος εγκλώβισε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο οδηγός του και τον απειλούσαν με άγριες διαθέσεις .Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο οδηγός του Ν. Σηφουνάκη ακούμπησε με το αυτοκίνητο του καταλάθος έναν επισκέπτη της έκθεσης κατά την έξοδο τους από την μαρίνα Μυτιλήνης με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι που ήταν εκεί εκείνη την στιγμή παρόντες και με δεδομένο το κλίμα των αποδοκιμασιών που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα άρχισαν να αποδοκιμάζουν και τον Ν Σηφουνάκη ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες κάποιοι θερμόαιμοι του πέταξαν κι αυγά.

Με ψήφισμα τους οι αγανακτισμένοι Μυτιλήνης καταγγέλλουν.

Στις 17 Ιουνίου ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθηκε σε τοπική εκδήλωση στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένων Μυτιλήνης, η οποία έχει στις Λαϊκές της Συνελεύσεις τοποθετηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και συλλογικής διεκδίκησης για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας προνομιούχας ολιγαρχίας, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για να διατρανώσει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις μιας εξουσίας που έχει προ πολλού χάσει το λαϊκό της έρεισμα.
Στην προσπάθειά μας να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να επιδώσουμε στον κ. Σηφουνάκη προηγούμενο ψήφισμά μας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαό της Μυτιλήνης, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, υπήρξαμε αποδέκτες μιας συμπεριφοράς που συνάδει απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωσή μας.
Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.
Ούτε η στάση του κ. Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση.
Καταδικάζουμε ακόμα ένα περιστατικό βίας εναντίον μας και καλούμε τον κ. Σηφουνάκη να απολογηθεί στο λεσβιακό λαό όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για τη συνολική πολιτική του στάση.
Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας ενάντια σε ό,τι και όποιον μας κλέβει τη ζωή και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...