Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μπρούνο Κράσκι: διαγραφή του χρέους.


Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά το ήμισυ πρότεινε σε δηλώσεις του ο πρώην πολιτικός της εποχής του Σοσιαλδημοκράτη ιστορικού καγκελάριου της Αυστρίας Μπρούνο Κράσκι, Χάνες Αντρος. Σε δηλώσεις του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ»,, ο κ. Άντρος ανέφερε πως όλες οι άλλες λύσεις είναι απλώς «παραμύθια».

Όπως επισημαίνει ο κ. Άντρος, οι Έλληνες δεν έχουν το δυναμικό για να αποπληρώσουν τα 330 δισ. ευρώ και σε παρόμοια περίπτωση μια τράπεζα, προκειμένου να χάσει τα πάντα, διαγράφει το ήμισυ του χρέους.

Σε ερώτηση για το «πότε θα καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί» ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά «ελπίζω σύντομα, διότι διαφορετικά θα πρέπει κάποιος να επικαλεστεί τον Μαρκ Τουέιν, ο οποίος έλεγε πως, ή θα κρατήσουμε μαζί, ή θα απαγχονιστούμε ξεχωριστά».

Ο ίδιος καταγγέλλει το γεγονός, όπως τονίζει, πως από τη δεκαετία του 1970 καμία κρίση κράτους δεν έτυχε τόσο αισχρής διαχείρισης από τους ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η τωρινή κρίση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...