Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Διαλύουν και την Λιβύη για τις Α.Ο.Ζ στην Μεσόγειο.


O τίτλος του πρωτοσέλιδου της ηλεκτρονικής έκδοσης της Le Monde τα λέει όλα.

«Λιβύη: Η Γαλλία εξαπολύει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις». Με ένα εντεταλμένο ψήφισμα για άλλοθι από το συμβούλιο ασφαλείας του αμερικανοκατευθυνόμενου Ο.Η.Ε, Οι αιώνιοι φονιάδες των λαών βομβάρδισαν για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως έπραξαν και στο Ιράκ με τα γνωστά αποτελέσματα, την ΛΙΒΥΗ.

Με πρωταγωνιστές τον ΕβραιοΓάλλο Σαρκοζί και το Βρετανικό τσιράκι του ειρηνιστή Ομπαμα, Κάμερον, είναι πλέον γεγονός ότι η Μεσόγειος μετατρέπεται σε πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων. Η χρήση στρατιωτικής ισχύος έχει αποδειχθεί ότι δεν λύνει προβλήματα αντιθέτως τα διαιωνίζει, όταν μάλιστα πρόκειται για χώρες όπως η Λιβύη, όπου οι σχέσεις του καθεστώτος με τα διεθνή εξτρεμιστικά και τρομοκρατικά στοιχεία είναι γνωστές. Το γελοίο επιχείρημα ότι άναψε το «πράσινο φως» το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας σε κάθε περίπτωση δεν απαλλάσσει τους ευρωπαίους ψευτοηγέτες από τις σοβαρές ευθύνες τους για όσα θα ακολουθήσουν. Κατά την ίδια έννοια τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τόσα ψηφίσματα του ίδιου Συμβουλίου, θα έπρεπε να είχαν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς. Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη, ειδικά η Μεσόγειος, θα μπει σ’ έναν πόλεμο με σοβαρές επιπτώσεις και παρενέργειες.

Η Γαλλία η Αγγλία οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ, άνοιξαν την πόρτα του φρενοκομείου ώστε να αντιμετωπίσουν έναν απρόβλεπτο δικτάτορα, με απρόβλεπτες αυτή τουλάχιστον τη στιγμή συνέπειες για όλη την Ευρώπη.

Και αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι η θέση των ΗΠΑ ότι, η επιχείρηση θα κρατήσει μερικές μόνο ημέρες.

Θυμίζουμε ότι, και οι επεμβάσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στην αρχή κρίθηκαν «απλές επεμβάσεις» περιορισμένης χρονικής διάρκειας και ακόμα ο πόλεμος συνεχίζεται.

Σε ότι αφορά της χώρα μας, η ανύπαρκτη δουλοκυβέρνηση του Δ.Ν.Τ προστρέχει σε βοήθεια των σφαγέων με την ελπίδα ότι θα την αφήσουν …«ήσυχη». Ξεχνά ότι όταν χτυπούν την πόρτα του γείτονα σου θα έρθει και η σειρά σου, λόγω της ΑΟ.Ζ Μεσογείου, αν και έχουν φροντίσει να την…. Παραχωρήσουν… εγκαίρως.

Η μεγάλη ειρωνεία είναι η ονομασία της επίθεσης που της έδωσαν το όνομα «Αυγή της Οδύσσειας», ήταν λένε η εξάρθρωση της λιβυκής αεράμυνας και η ανακοπή τροφοδοσίας των στρατευμάτων του Καντάφι.
Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 112 «ανθρωπιστικούς» πυραύλους Tomahawk από τα USS Barry και USS Stout
εναντίον 20 στόχων έξω από την Τρίπολη και τη Μιζουράτα. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές επιθέσεις με σκοπό την αδρανοποίηση της αεράμυνας της Λιβύης. Σύμφωνα με την τηλεόραση της Λιβύης, χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων στη Μιζουράτα, αεροπορική βάση έξω από την Τρίπολη και στόχοι στη Ζαουάρα, τη Βεγγάζη και την Σύρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...